Kakor, gifflar & efterrätter

Crostata Di Marmelatta

Crostata Di Marmelatta är namnet på denna enkla och goda italienska paj. En av mina favorit pajer när jag fikade i Italien. Särskilt den med aprikosmarmelad. Jag och aprikoser som ni vet 😉 Min paj blev lika god om (inte godare…) då jag bakade min paj med marmelad av armeniska aprikoser. Här kommer min variant

Läs mer »

Armenisk Halva

  Armenisk halva är namnet på min efterrätt. En mycket gammal efterrätt och känd från det armeniska köket. Man använde mycket mjöl och vete i många efterrätter förr i tiden, då det alltid fanns tillgängligt hemma. Det var också billigt då halvan innehåller bara tre ingredienser, smör, mjöl och socker. Halva tillagas och rostas i

Läs mer »

klassisk cheesecake

Cheesecake med det lilla extra. Toppad med olika toppingar som bär och annat gott. Varför välja en när man kan ha alla? –  eller hur!? Dessutom det blir mer spännande så här! Cheesecaken bakas i vattenbad i låg temperatur, vilar i ugnen en timme med öppen lucka innan man tar ut. Då blir det inga

Läs mer »

Gifflar med kvittenmarmelad

  Gifflar med hemgjord kvittenmarmelad. Dessa gifflar är så himla goda att det är en bra idé att göra en stor sats. Degen är lätt att göra och den behöver inte jäsa heller.    Självklart kan man ta sin favoritmarmelad istället men våga prova något nytt! Det är nog inte många som känner till kvitten

Läs mer »

Syltkakor

  Jag har bakat syltkakor. Syltkakor med stil får det heta denna gång. Bakar dessa väldigt sällan men när jag bakar så försvinner de ganska snabbt.   För att få den stiliga kakformen så har jag bakat kakorna i minimuffinsform och pressat med citronpress för den fina formens skull. Inspirationen kommer från bloggkollegan Diadonna.  Kakorna

Läs mer »

Morotskaka

  Morotskaka med söt-syrlig cream cheese frosting och finhackade valnötter. En mycket enkel variant som blir ännu godare dagen efter eller ännu senare! Det finns såklart många olika varianter på morotskaka men den här är vår favorit och försvinner ganska snabbt 🙂 Man kan baka ut tårtbottnar av smeten eller en vanlig kaka i en

Läs mer »

Persikoglass med rostade persikohalvor och valnötter

  Sammetslena, vackra och söta persikor. Nu när det är säsong för dessa underbara frukter och jag älskar det. Förutom att äta dem som de är så använder jag persikor i sallader, gör kompott och marmelad av dem men de är minst lika goda som grillat eller ugnsrostat. Men nu så passar jag på och

Läs mer »

Persikobakelse

  Varsågod och ta en persika, eller en persikobakelse menar jag. Visst är mina persikor söta!? Har velat baka dessa väldigt länge och satte äntligen igång under helgen och bakade. Tycker blev riktigt bra för att vara första försöket. De är porösa och knapriga men också lite bulldegsliknande konsistens fylld med valnötter och persikomarmelad. Man

Läs mer »

Saffranskaka med Apelsinglasyr

  Saffranskaka med apelsinglasyr. Det doftade så himla gott i köket att jag fick julkänslor. Den här kakan är saftig och god med den söta glasyren som passar så fint.  Bakar alltid med denna recept i olika bakformar, toppingar eller glasyr.      Här snålas det inte på saffranet inte! Visst är det fin färg

Läs mer »

Pumpakaka

  Jag bakade en pumpakaka. En pumpakaka med mandarin cheese frosting och valnötter. Lite annorlunda men ganska likt morotskakan som jag brukar baka ganska ofta. En mycket lyckad höstig kaka, saftig i konsistensen, härlig crunch av valnötterna och söta syrliga frostingen. Blir riktigt festligt också när man garnerar så här.  Visst låter det frestande!?  

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier