Kakor, gifflar & efterrätter

Citronkaka

  Här ser ni alla underbara citroner som följde med mig hem till Sverige från Gran Canaria. Jag gick runt i trädgården i bergen och spanade varenda citron i alla träd. Räknade alla och döpte de också. Skördade bara de få som fick följa med hem till Sverige. Dessa ser ni på mina foton. Som

Läs mer »

Honey Cake-Honungskaka

  Honungskaka, Honey Cake, Medovik eller som vi säger i Armenien ”Meghrov Tort”Det är namnet på den här underbara kakan som smälter i munnen. En av mina favoriter från barndomen och Armenien. Under bakningen kan någon förbigående lätt gissa att det bakas med honung. Det både doftar och ser lika söt ut som honung. Herregud vad

Läs mer »

Armenisk ”Sharots”

  Armenisk ”Sharots” – valnötter doppade i söt vindruvssirap. Föreställ dig ett pärlband av valnötter doppade i den godaste såsen som finns. Festliga, söta längder som förbereds under senhösten och vintern och för att sedan tas fram inför högtider när man vill lyxa till det. Den söta massan som heter ”shpot” på armeniska kokas oftast

Läs mer »

Gifflar med aprikosmarmelad & valnötter

  Gifflar med aprikosmarmelad och valnötter. Alltså den här kombon av aprikoser och nötter är helt magisk. Kanske lite mer för mig som är helt galen i aprikoser. Men det vet ni redan… De här gifflarna passar perfekt till armenisk kaffe eller det man gillar. Jag är så himla svag för bakelser och godingar som

Läs mer »

Björnbärskaka

En enkel kaka med björnbär från trädgården. En mjuk och härlig kaka som jag har bakat i en gammal keramikform, köpt på loppis. Har skördat så mycket så det blev flera såna kakor till kaffet här hemma men även till kollegorna. Så tacksam för min vackra trädgård och allt som jag har odlat. Jag kunde

Läs mer »

Somrig tiramisu

Somrig tiramisu med rabarber & jordgubbskräm, rabarbersirap och vit vin och en härlig krämig mascarponekräm. Det smakar som det låter och här får ni även receptet så får ni också prova och njuta av. Jag säger bara, prova gör och njut!   Recept 2 dl grädde 4 st. äggulor 2 dl socker 500 g mascarponeost

Läs mer »

Citron & marängpaj

Citron & marängpaj med dessa ursnygga citroner från Spanien, Gran Canaria. Plockade nämligen själv från trädgården där vi bodde sist. Så typisk mig också att hitta just såna citroner, menar formen 😉 Hur som helst så är det här pajen min absoluta favorit vad gäller efterrätter. Den har allt som jag bara älskar. Sött och

Läs mer »

Crostata Di Marmelatta

Crostata Di Marmelatta är namnet på denna enkla och goda italienska paj. En av mina favorit pajer när jag fikade i Italien. Särskilt den med aprikosmarmelad. Jag och aprikoser som ni vet 😉 Min paj blev lika god om (inte godare…) då jag bakade min paj med marmelad av armeniska aprikoser. Här kommer min variant

Läs mer »

Armenisk Halva

  Armenisk halva är namnet på min efterrätt. En mycket gammal efterrätt och känd från det armeniska köket. Man använde mycket mjöl och vete i många efterrätter förr i tiden, då det alltid fanns tillgängligt hemma. Det var också billigt då halvan innehåller bara tre ingredienser, smör, mjöl och socker. Halva tillagas och rostas i

Läs mer »

klassisk cheesecake

Cheesecake med det lilla extra. Toppad med olika toppingar som bär och annat gott. Varför välja en när man kan ha alla? –  eller hur!? Dessutom det blir mer spännande så här! Cheesecaken bakas i vattenbad i låg temperatur, vilar i ugnen en timme med öppen lucka innan man tar ut. Då blir det inga

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier