Kakor, gifflar & efterrätter

Somrig tiramisu

Somrig tiramisu med rabarber & jordgubbskräm, rabarbersirap och vit vin och en härlig krämig mascarponekräm. Det smakar som det låter och här får ni även receptet så får ni också prova och njuta av. Jag säger bara, prova gör och njut!   Recept 2 dl grädde 4 st. äggulor 2 dl socker 500 g mascarponeost

Läs mer »

Citron & marängpaj

Citron & marängpaj med dessa ursnygga citroner från Spanien, Gran Canaria. Plockade nämligen själv från trädgården där vi bodde sist. Så typisk mig också att hitta just såna citroner, menar formen 😉 Hur som helst så är det här pajen min absoluta favorit vad gäller efterrätter. Den har allt som jag bara älskar. Sött och

Läs mer »

Crostata Di Marmelatta

Crostata Di Marmelatta är namnet på denna enkla och goda italienska paj. En av mina favorit pajer när jag fikade i Italien. Särskilt den med aprikosmarmelad. Jag och aprikoser som ni vet 😉 Min paj blev lika god om (inte godare…) då jag bakade min paj med marmelad av armeniska aprikoser. Här kommer min variant

Läs mer »

Armenisk Halva

  Armenisk halva är namnet på min efterrätt. En mycket gammal efterrätt och känd från det armeniska köket. Man använde mycket mjöl och vete i många efterrätter förr i tiden, då det alltid fanns tillgängligt hemma. Det var också billigt då halvan innehåller bara tre ingredienser, smör, mjöl och socker. Halva tillagas och rostas i

Läs mer »

klassisk cheesecake

Cheesecake med det lilla extra. Toppad med olika toppingar som bär och annat gott. Varför välja en när man kan ha alla? –  eller hur!? Dessutom det blir mer spännande så här! Cheesecaken bakas i vattenbad i låg temperatur, vilar i ugnen en timme med öppen lucka innan man tar ut. Då blir det inga

Läs mer »

Gifflar med kvittenmarmelad

  Gifflar med hemgjord kvittenmarmelad. Dessa gifflar är så himla goda att det är en bra idé att göra en stor sats. Degen är lätt att göra och den behöver inte jäsa heller.    Självklart kan man ta sin favoritmarmelad istället men våga prova något nytt! Det är nog inte många som känner till kvitten

Läs mer »

Syltkakor

  Jag har bakat syltkakor. Syltkakor med stil får det heta denna gång. Bakar dessa väldigt sällan men när jag bakar så försvinner de ganska snabbt.   För att få den stiliga kakformen så har jag bakat kakorna i minimuffinsform och pressat med citronpress för den fina formens skull. Inspirationen kommer från bloggkollegan Diadonna.  Kakorna

Läs mer »

Morotskaka

  Morotskaka med söt-syrlig cream cheese frosting och finhackade valnötter. En mycket enkel variant som blir ännu godare dagen efter eller ännu senare! Det finns såklart många olika varianter på morotskaka men den här är vår favorit och försvinner ganska snabbt 🙂 Man kan baka ut tårtbottnar av smeten eller en vanlig kaka i en

Läs mer »

Persikoglass med rostade persikohalvor och valnötter

  Sammetslena, vackra och söta persikor. Nu när det är säsong för dessa underbara frukter och jag älskar det. Förutom att äta dem som de är så använder jag persikor i sallader, gör kompott och marmelad av dem men de är minst lika goda som grillat eller ugnsrostat. Men nu så passar jag på och

Läs mer »

Persikobakelse

  Varsågod och ta en persika, eller en persikobakelse menar jag. Visst är mina persikor söta!? Har velat baka dessa väldigt länge och satte äntligen igång under helgen och bakade. Tycker blev riktigt bra för att vara första försöket. De är porösa och knapriga men också lite bulldegsliknande konsistens fylld med valnötter och persikomarmelad. Man

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier