Inläggningar & marmelader

Kvittenmarmelad

  Kvitten är namnet på dessa gyllengula frukter. De lyser upp och fångar ögat mitt i höstmörkret. Man skördar dem nu på senhösten och kan förvara dem hela vintern.  Dessa är extra speciella då de är från min trädgård i Armenien. Där använder man kvitten i matlagningen, gör marmelader, kompott och mycket annat gott. De

Läs mer »

Inlagd Karl-Johan svamp i olivolja

  Inlagd karl-Johan svamp i olivolja och kryddor. Skatter från skafferiet som har stått och gottat sig sedan i somras. Det är nog första gången som jag provar lägga svampen i olivolja och kan säga att det inte blir sista gången. Så himla god och smakrik att man inte behöver så mycket annat vid sidan

Läs mer »

Aprikosmarmelad med mandel

Jag älskar aprikoser! Det är en av de sakerna som sitter så djupt inom mig vad gäller minnen och smaker, smakerna från min barndom. Jag har så många minnen av aprikoser från min farmors trädgård i det gamla hemlandet Armenien. Jag plockade dem direkt från träden och åt direkt. Den ena efter den andra. Dessa solmogna aprikoser

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier