Inläggningar & marmelader

Kvitten pasta- Membrillo

  Hemgjord kvittenpasta eller membrillo som man kallar det i Spanien. Den godaste söta fruktpastan som serveras till ostbrickan helt enkelt. Provade det här i Gran Canaria första gången och bara älskade det. Så himla god, med vacker färg och koncentrerad smak av kvitten som passar så bra med alla sorters ostar. Lite kul också

Läs mer »

Plommonmarmelad med kardemumma

  Plommonmarmelad med smak av kardemumma, vanilj, nejlika och kanel och sist men inte minst, en touch av armenisk konjak. Jag är så tacksam för årets skörd från trädgården. Du kokar marmeladen enligt recept och sedan smaksätter du med dessa smaker som jag nämnd. Underbara smaker allihopa om ni frågar mig. Jag har redan provsmakat

Läs mer »

Äppelmarmelad med citron

  Äppelskörd och den godaste marmeladen med citron. Passar så bra att njuta av ihop med ostbrickan och frukost med nybakat bröd och smör. Tanken också att bara gå och hämta en burk marmelad från förrådet. Jag är ju uppvuxen med att se alla kvinnor i familjen som kokar marmelader inför vintern. Jag fortsätter såklart

Läs mer »

Fläderblomsmarmelad

Citron och fläderblomsmarmelad från rester av saften som jag silade. Otrolig god marmelad med intensiv citron och fläder smak. Det här har blivit en stor favorit hos mig med ostbrickan. Som allt annat som jag skapar och lyckas med i köket, vill jag såklart dela det med er. Här kommer receptet också.   Recept 2,5

Läs mer »

Rosenbladsmarmelad

Rosenbladsmarmelad är något av det godaste jag vet. Dessa smaker ligger mig nära hjärtat. Farmor brukade göra det här marmeladen när jag var barn. Rosenbladsmarmelad är bra för hjärtat sa hon. Nu förstår jag vad hon menade… Rosenbladsmarmelad med hembakat baguetter och brieost är magi. Prova få får ni se 🙂   Recept 6dl vatten

Läs mer »

Kvittenmarmelad

  Kvitten är namnet på dessa gyllengula frukter. De lyser upp och fångar ögat mitt i höstmörkret. Man skördar dem nu på senhösten och kan förvara dem hela vintern.  Dessa är extra speciella då de är från min trädgård i Armenien. Där använder man kvitten i matlagningen, gör marmelader, kompott och mycket annat gott. De

Läs mer »

Inlagd Karl-Johan svamp i olivolja

  Inlagd karl-Johan svamp i olivolja och kryddor. Skatter från skafferiet som har stått och gottat sig sedan i somras. Det är nog första gången som jag provar lägga svampen i olivolja och kan säga att det inte blir sista gången. Så himla god och smakrik att man inte behöver så mycket annat vid sidan

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier