Sallader

Bulgur och linssallad

Bulgur och linssallad med färgglada ingredienser och härliga smaker. Väldigt enkelt att tillaga och man har säkert alla ingredienser redan i kylen. En mycket god sallad att servera med fisk, kött eller som den är. Jag har rökt lammfiol till salladen och hembakat surdegsbröd denna gång.     Recept 4 pers. 2 dl bulgur 1 dl

Läs mer »

Potatissallad

  En mycket god potatissallad som passar till det mesta. Jag som älskar potatis kan äta det här som huvudrätt utan tillbehör. Godast är det också för att det är tillagat på färska småpotatis. Den här salladen har en härlig sälta från ansjovis som får smälta i smör, krispiga rädisor och färska salladslökar och dill

Läs mer »

Persikosallad med citrondressing

  I betalt samarbete med Foodfolder och Italienska Bolla viner så har jag tagit fram denna persikosallad. Denna härliga sallad passar perfekt till buffé, mingel och förrätt så här under varma sommardagarna. Varför inte just nu i dessa studenttider!? Lite matig, sötsurlig och fräsch som går utmärkt ihop med vinet. Se till bara att du

Läs mer »

Mozzarella med tomater och bröd

  Egenodlade tomater och örter, svensk mozzarella och hembakat focaccia. En tallrik full med enkel och dyrbar lyx. En tallrik med kärlek! Härliga små tomater som jag har sått i februaris mörker och nu får man äntligen smaka. Jag är så rädd om varenda tomat som jag plockar som vore de fyllda av livets elixir.

Läs mer »

Världens godaste tomatsallad

  Världens godaste tomatsallad!  tomatsallad av egenodlade och nyskördade tomater. Jag som hade nästan gett upp hoppet om att dessa fina rackare skulle hinna blir mogna och röda. Tomatplantorna som vi sådde i februari på en fönsterbredda och nu så ska vi skörda och njuta. Underbara höstliga färger och det doftar helt underbart.     Enklaste

Läs mer »

Vattenmelonsallad med fetaost och mynta

  En härlig sommrig vattenmelonsallad, Sälta, sötma, crunch och röda rubiner som bling bling. Japp även dessa röda rubiner kan användas mitt i sommaren. Visst är de vackra? Jag älskar fetaost och brukade smula ner den i allt jag åt när jag var barn och det sitter kvar 🙂 Jag köper alltid grekisk fetaost, en

Läs mer »

Julig grönkålssallad

  Recept   250 g grönkål 1 stor sharonfrukt 2 st. päron 0,5 dl valnötter 1 tsk kanel   Dressing   1 msk honung 2 msk citron 3 msk olivolja salt, peppar   Gör så här   Skär sharon och päron i små kuber, strö över kanel och rosta i ugnen i  grader ca 10

Läs mer »

En explosion av färger och smaker – vegetarisk bulgursallad

Min bulgursallad med alla smakkombinationer som jag bara älskar och färger som man blir lycklig av. Det går snabbt att fixa och är hur nyttig och gott som helst. Går att äta som det är eller med en bit kött, fisk eller kyckling. Jag tar alltid grov bulgur så att man ser vad och det är man äter

Läs mer »

Glödhett och grönska från trädgården

  Visst vattnas det i munnen!? Grillad kycklingben med min egen marinad och grönska från trädgården så är middagen räddad. Hellt underbar att det är nästan oktober och jag har skördat mina tomater, basilikan och salladen i min skål. Jag blir så varmt om hjärtat och lycklig av dessa små sakerna.  Min goda dressing med

Läs mer »

Kikärtssallad

  Släng ihop en mumsig och nyttig kikärtssallad på nolltid. Passar utmärkt att servera som en meze bord bland olika små rätter eller äta som den är. Jag blötlägger kikärterna i vatten kvällen innan och kokar sedan. För att spara tid så använder jag min tryckkastrull men för er som har bråttom eller inte orkar

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier