Fläsk, lamm & nöt

Lammfärsspett

Hembakat lavash med lammfärsspett på örtbädd med färska örter och lök. Underbar god lammfärsspett som ska omfamnas med lavash och härliga smårätter. Med grillade grönsaker, sallad och fetaost och färska örter. Ni hör ju hur gott det låter! Recept 4 pers. 500 g lammfärs 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 0,5 dl ströbröd 1 tsk

Läs mer »

Lammracks med rotfrukter och örtsmör

  I betalt samarbete med Fiskars har jag tagit fram detta goda recept på Lammracks med rostade färgglada rotfrukter och örtsmör. Svenskt lamm från en gård i närheten där jag bor och säsongens härliga rotfrukter som finns att få tag i överallt just nu. En härlig rätt som passar perfekt att tillaga till påsken tycker

Läs mer »

Lasagne med västerbottensost och trattkantareller

  Hemlagat krämig lasagne med Västerbottensost och torkade trattkantareller. Klassisk och kraftig smak som jag bara älskar. Älskar den nötiga smaken från osten och ljuvliga doften av trattkantareller. Ett utmärkt sätt att använda torkad svamp är att smula ner det just i grytor, lasagne och såser. Svarttrumpetsvamp är min favorit och har ni det istället

Läs mer »

Lammstek

Jag älskar lamm eller jag menar lammkött alltså! 😉   Då har jag tillagat Scans lamm som jag själv styckade under mitt studiebesök, nästan helt själv i alla fall. Ni minns väl mitt inlägg om studiebesöket? Har man sån himla bra svenskt kött så vet man att det inte behövs så mycket mer därtill och

Läs mer »

Fläskkottlettrulle lindat med färska örter

    Hej på er,   här kommer ett mycket bra recept att på ett mycket enkelt sätt piffa upp en torr och tråkig fläskkottlettbit. En bit fläskkottlett rullad med en massa färska örter och vitlök, låter gott eller hur? det är det också! Till detta kan man servera potatisgratäng, ris, bulgur eller det man vill.

Läs mer »

Lammfärsbullar i mustig rödvinstomatsås och potatismos

Det här är så himla gott, rena rama tröstmaten för mig. Den har liksom allt som jag bara älskar. En utmärkt middag för en kall vinter kväll. Potatismos, lammfärsbullar och tomatsås med en skvätt rött vin och en massa härligheter som stått och puttrat ett tag. Garnerat med riven parmesanost, basilika och olivolja. Önskar att

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier