Vegetarisk

Risotto med Karl- Johan svamp

En härlig krämig risotto med smörstekt Karl-Johan svamp. Det säger man inte nej till, eller hur? Det händer att jag blandar stekt svamp i risotton men inte denna gång. Jag har smörstekt stora skivor Karl- Johan och garnerat risotton. Har ni annan sort svamp så kan ni ta det istället men det här är den

Läs mer »

Tabbouleh Sallad

  Tabbouleh är en bulgursallad med mycket persilja och rikligt med citronsaft. En mycket underbar sallad som är gott att äta bara som den är eller ännu godare med röror och tunnbröd. Utmärkt att äta med grillat kött, fisk eller någon vegetarisk variant. Har ni mycket persilja också i er trädgård då är det här

Läs mer »

Ris med russin och lök

    När riset är huvudrätten! Ja exakt så är det med det här risrätten med russin och lök. Så länge jag kommer ihåg så har man tillagat det här när jag var barn. Det här serveras med fisk till påsken men eftersom den är älskad hemma hos mig så tillagar jag när vi blir

Läs mer »

Matig Linsgryta

  En matig linsgryta med grönsaker som jag vet ni kommer att gilla. Det här är inte bara en tråkig och len linsgryta utan med lite grönsakskuber som ger tuggmotstånd. Jag har pumpa och potatis i grytan men har du palsternacka och morötter i kylen, ta det istället. Det som jag älskar mest och har

Läs mer »

Ugnsbakad brysselkål

  Ugnsbakad brysselkål med varmrökt sidfläsk och västerbottensost. Kanske något underskattat men den här kombinationen av rökiga smaken och osten gör den extra god. Helt fantastiskt rätt som går snabbt att tillaga och försvinner lika snabbt från bordet 🙂 Den här har liksom allt som jag älskar, särsklit osten 😉  För vegetarisk alternativ kan man

Läs mer »

Aubergin med vinägrett och grillad paprika

  Ugnsbakade baby-auberginhalvor med vinägrett och grillad paprika.  Såg dessa söta små auberginer i butiken häromdagen och kunde inte låta bli att köpa hem ett gäng. Det här kan serveras som de är eller som tillbehör. Passar perfekt till lamm om ni frågar mig!? Kött eller utan kött så är det här mycket gott!   

Läs mer »

Svampomelett med Västerbottensost och Salvia

  En läcker omelett med blandsvamp, västerbottensost och knaperstekta salviablad. Denna smakkombination säger allt om ni frågar mig!?  Det här är det bästa jag vet. Att gå ut i min skog och komma hem med läckerheter som Karl-Johan, Kantareller och Trumpetsvamp. Nej, jag äger inga skogar men den har blivit min ändå efter alla dessa

Läs mer »

Klyftpotatis & guacamole

  Tips på härlig comfort food – krispiga klyftpotatis & guacamole. Färgrik, lättlagad och riktigt god rätt i min smak. Dessa krispiga klyftpotatis går snabbt att fixa och sköter sig sedan i ugnen. Just att det bakas i ugnen med mindre fett gör också att det blir nyttigare. För att spara tid så förkokar jag

Läs mer »

Potatisgratäng

  En mycket krämig & klassisk potatisgratäng går alltid hem. Utmärkt med fisk, kött eller fågel. En riktig höjdare för en potatisälskare och stor favorit hos mig såklart.    Som liten fick jag ofta höra att jag borde gifta mig med en potatisodlare, en bonde alltså 🙂 Då kan ni förstå hur mycket jag älskar

Läs mer »

Risotto med blandsvamp

Risotto! Lyxigt men för avancerad tror många av er? Jag har en hemlighet för er – det är faktiskt ganska enkelt om man har rätta ingredienser. Rätt ris, bra buljong, en massa parmesan och smör. Passar perfekt till vardags likväl som till fest och lägger du till skaldjur, kött eller fågel så har du en huvudrätt. Denna variant med

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier