Aubergin med vinägrett och grillad paprika

Ugnsbakade baby-auberginehalvor med vinägrett och grillad paprika.
Såg dessa söta små auberginer i butiken häromdagen och kunde inte låta bli att köpa hem ett gäng. Det här kan serveras som de är eller som tillbehör. Passar perfekt till lamm om ni frågar mig!? Kött eller utan kött så är det här mycket gott!
Recept 
5-6 små aubergin
1 röd paprika
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
saft av en halv citron
halv kruka persilja
salt, svartpeppar
Gör så här
Krossa vitlöksklyftan i en mortel med salt, häll i finhackad persilja och rör runt. Häll i olivoljan, citronsaft och blanda ihop allt.
Dela auberginerna i halvor. Skär ett rutmönster i varje halva, lägg i en ugnsform. Baka även paprikan i ugnen utan olivolja. Ringla över lite olivolja, salta, peppra och baka i ugnen i 200 grader i ca 20 min.
Skala och finhacka paprikan.
Servera auberginehalvor med vinägrett och paprika.
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *