Rostade gula blomkålsskivor med en härlig dressing.
Ni vet väl att matlagning blir mycket roligare när man har vackra ingredienser. Det är så i stort sätt alltid när jag handlar mat. Jag vill äta gott men vill också att det ska se vackert ut. Man äter ju med ögonen också!
Jag är inte så förtjust i blomkål, om jag ska jag vara helt ärlig, men det här är verkligen väldigt gott och lättlagat. Jag kunde helt enkelt inte motstå den fantastiska gula färgen eller att den var från Italien!
Så här kommer receptet. Jag tror och vet att ni kommer att älska detta recept.
Recept
1 blomkål
0,5 dl olivolja
2 dl parmesanost
2-3 vitlöksklyftor
saft av en citron
salt, peppar
färsk persilja
Gör så här
Ta bort alla blad och stjälkar från blomkålen. Koka hela blomkålen i kokande vatten i ca 5-6 minuter.
Ta ut och skölj med kall vatten för att hindra det blir för mjukt. Skär blomkålen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg på en ugnsfat på bakplåtspapper.
Riv parmesanost och vitlök, blanda ihop med olivolja och citronsaft till en dressing. Salta, peppra och häll över blomkålsskivorna.
Rosta mitt i ugnen i 200 grader tills de har fått fin färg och garnera med färsk persilja.
Mums säger jag…