Risotto med Karl- Johan svamp

En härlig krämig risotto med smörstekt Karl-Johan svamp.
Det säger man inte nej till, eller hur? Det händer att jag blandar stekt svamp i risotton men inte denna gång. Jag har smörstekt stora skivor Karl- Johan och garnerat risotton. Har ni annan sort svamp så kan ni ta det istället men det här är den lyxiga varianten.

 

Recept 4 pers.

3 dl Arborioris
1 stor gul lök
1 liten morot
1 msk smör
2 msk olivolja
1,5 dl vitt vin
5-6 dl buljong
salt, peppar
1,5 dl parmesanost
Till garnering, Smörstekta Karl- Johan svamp, riven parmesan, olivolja, finhackad persilja, flingsalt och peppar.

 

Gör så här

Skala och finhacka löken, riv moroten med rivjärn. Smält smöret i en kastrull och låt löken och den rivna moroten svettas i medelvärme en stund. Tillsätt riset och rör om någon minut tills den får en glansig yta.
Häll i vinet och rör om igen. Häll i buljongen lite i taget och rör om. När riset sugit åt sig buljongen är det dags för lite mer buljong. Lägg på locket mellan omgångarna. Under tiden stek svampen med smör vid sidan om. Det tar ca 25- 30 minuter innan risotton är krämig med rätt tuggmotstånd. Blanda sist in den smörstekta blandsvampen. Salta, peppra och smaka av, häll i parmesanosten och en klick smör. Rör om försiktigt, lägg på locket, ta från plattan och låt det vila i ett par minuter innan servering.

Garnera med parmesan, svampskivor, ringla över olivolja och persilja.
Salta och peppra.

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *