Dessa vackra zucchiniblommor.
Smakade första gången för längesedan i Italien under en av våra semesterresor.
Jag blev ju helt förälskat helt enkelt som i de flesta deras maträtter. Gick till marknaden dagen efter, köpte blommorna och försökte återskapa rätten.
Vi kan lugnt säga att jag lyckades och min är minst lika god. Så gå inte förbi dessa vackra blommor när du ser i butiken. Köp och prova gör mitt recept. Det enda du ska tänka på att det ska serveras och ätas direkt.
Recept
1 pack zucchiniblommor
250 g färskost ricotta
färsk basilika
citronzest
1- 1,5 msk kolsyrat vatten
olja till fritering
salt, peppar
Frityrsmet
3 msk mjöl
1 ägg
0,5 dl kolsyrat vatten
Gör så här
Tvätta blommorna i ett vattenbad och låt det torka på en köksduk. Blanda ihop ricotta, färsbasilika och citronzest (efter egen smak)
Häll i lite kolsyrat vatten så att fyllningen inte blir för tjock. Salta, peppra och smaka av.
Gör en smet med mjöl, ägg och kolsyrat vatten.
Ta bort frökapseln från blommorna, spritsa med så mycket fyllning så att det går att stänga blomman. Rulla blommorna först i mjöl, doppa sedan i smeten och fritera i medelvärme tills de har fått fin färg.
Njut av det direkt med pressad citron.