Vegetarisk

Potatisgratäng

  En mycket krämig & klassisk potatisgratäng går alltid hem. Utmärkt med fisk, kött eller fågel. En riktig höjdare för en potatisälskare och stor favorit hos mig såklart.    Som liten fick jag ofta höra att jag borde gifta mig med en potatisodlare, en bonde alltså 🙂 Då kan ni förstå hur mycket jag älskar

Läs mer »

Risotto med blandsvamp

Risotto! Lyxigt men för avancerad tror många av er? Jag har en hemlighet för er – det är faktiskt ganska enkelt om man har rätta ingredienser. Rätt ris, bra buljong, en massa parmesan och smör. Passar perfekt till vardags likväl som till fest och lägger du till skaldjur, kött eller fågel så har du en huvudrätt. Denna variant med

Läs mer »

Tomat och basilikapaj

  En färgglad tomat och basilikapaj i en härlig färgkombination som inte kräver alls så mycket ansträngning men smakar så himla gott. En enkel sommarrätt som sköter sig i ugnen medans du fixar salladen. Passar även perfekt till buffé och många gäster. Väjl gärna svenska tomater som finns i olika härliga färger och sorter, glöm inte örter såklart. Visst

Läs mer »

Potatiskroketter med parmesan och tryffelsås

  Värsta tröstmaten, potatiskroketter med parmesan och tryffelsås. Visst låter det mumsigt och dessutom är de mycket enkla att göra. En krispig mumsbit som doppas i den krämiga såsen med parmesan som ger en nötig smak och tryffelojlan som kompletterar det hela, enligt mina smaklökar alltså 😉     Potatiskroketter ca 20-25 st   1

Läs mer »

Vegoburgare

  Hej på er,   jag gjorde det!   jag tog och gjorde vegoburgare. Min vegoburgare med kikärter, krispig sallad, getostkräm och karameliserad lök. Ni hör att det här låter ju hur gott som helst.   För en köttälskare som jag så var det överraskande hur gott det kan bli även med en köttfri burgare.   Detta

Läs mer »

Vegetariska röror

  Väldigt rörigt – väldigt gott!!!   Tre vegetariska färgglada röror. Rödbetsröra, hummus, och färskost av grekisk yoghurt. Färska örter, valnötter, citron och granatäpplen lyxar till och lyfter upp dessa fina röror och smaker ännu mer. När det gäller dessa röror så kan man våga och blanda i det man gillar.   Hummus kan man

Läs mer »

Ugnsbakade Auberginebåtar med vitlöksyoghurt

  Auberginhalvor med vitlöksyoghurt, garnerat med koriander, granatäpple och valnötter.   Köttfri och härlig rätt att njuta av vilken dag som helst i veckan. Jag vet att vegetarisk uppskattas av många och just darför försöker att fixa fram fler lätta såna rätter. Som vanligt så tänker jag mycket i färger när jag lagar mat. Här hemma tycker

Läs mer »

Ljummen rotfruktssallad

  En färgglad ljummen vegetarisk rotfruktssallad.   Hur lätt som helst att fixa och passar att äta som tillbehör eller som det är. Vill man så kan man ha ost till men det avgör man själv. Vissa gillar fetaost, chevre eller blåmögelost. Lite honung och nötter för crunch om man vill det. Smaken är olika och era

Läs mer »

Hasselbackspotatis med örtsmör

  Hasselbackspotatis är en riktig klassiker och passar att servera till det mesta som fisk, fågel och en bit grillat kött. Jag älskar ju potatis. För mig är tyvärr denna är riktig comfort food. Jag kan njuta dessa godingar bara såhär utan någon tillbehör.   Jag har alltid varit förtjust i potatis. När jag var liten

Läs mer »

Kikärtsgryta med rotfrukter

  En mustig kikärtsgryta med rotfrukter för en kall vinterdag. Ingen avancerad matlagning och snabbt går det också. Även om jag älskar rätter som tar tid att tillaga så kan det också vara skönt att slänga ihop något enkelt och snabbt. Eller snarare mindre ansträngande kanske? Detta med grekisk yogurt och hembakat bröd. Vill ni baka själva så

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier