Vegetarisk

Tomat och basilikapaj

  En färgglad tomat och basilikapaj i en härlig färgkombination som inte kräver alls så mycket ansträngning men smakar så himla gott. En enkel sommarrätt som sköter sig i ugnen medans du fixar salladen. Passar även perfekt till buffé och många gäster. Väjl gärna svenska tomater som finns i olika härliga färger och sorter, glöm inte örter såklart. Visst

Läs mer »

Potatiskroketter med parmesan och tryffelsås

  Värsta tröstmaten, potatiskroketter med parmesan och tryffelsås. Visst låter det mumsigt och dessutom är de mycket enkla att göra. En krispig mumsbit som doppas i den krämiga såsen med parmesan som ger en nötig smak och tryffelojlan som kompletterar det hela, enligt mina smaklökar alltså 😉     Potatiskroketter ca 20-25 st   1

Läs mer »

Vegoburgare

  Hej på er,   jag gjorde det!   jag tog och gjorde vegoburgare. Min vegoburgare med kikärter, krispig sallad, getostkräm och karameliserad lök. Ni hör att det här låter ju hur gott som helst.   För en köttälskare som jag så var det överraskande hur gott det kan bli även med en köttfri burgare.   Detta

Läs mer »

Vegetariska röror

  Väldigt rörigt – väldigt gott!!!   Tre vegetariska färgglada röror. Rödbetsröra, hummus, och färskost av grekisk yoghurt. Färska örter, valnötter, citron och granatäpplen lyxar till och lyfter upp dessa fina röror och smaker ännu mer. När det gäller dessa röror så kan man våga och blanda i det man gillar.   Hummus kan man

Läs mer »

Ugnsbakade Auberginebåtar med vitlöksyoghurt

  Auberginhalvor med vitlöksyoghurt, garnerat med koriander, granatäpple och valnötter.   Köttfri och härlig rätt att njuta av vilken dag som helst i veckan. Jag vet att vegetarisk uppskattas av många och just darför försöker att fixa fram fler lätta såna rätter. Som vanligt så tänker jag mycket i färger när jag lagar mat. Här hemma tycker

Läs mer »

Ljummen rotfruktssallad

  En färgglad ljummen vegetarisk rotfruktssallad.   Hur lätt som helst att fixa och passar att äta som tillbehör eller som det är. Vill man så kan man ha ost till men det avgör man själv. Vissa gillar fetaost, chevre eller blåmögelost. Lite honung och nötter för crunch om man vill det. Smaken är olika och era

Läs mer »

Hasselbackspotatis med örtsmör

  Hasselbackspotatis är en riktig klassiker och passar att servera till det mesta som fisk, fågel och en bit grillat kött. Jag älskar ju potatis. För mig är tyvärr denna är riktig comfort food. Jag kan njuta dessa godingar bara såhär utan någon tillbehör.   Jag har alltid varit förtjust i potatis. När jag var liten

Läs mer »

Kikärtsgryta med rotfrukter

  En mustig kikärtsgryta med rotfrukter för en kall vinterdag. Ingen avancerad matlagning och snabbt går det också. Även om jag älskar rätter som tar tid att tillaga så kan det också vara skönt att slänga ihop något enkelt och snabbt. Eller snarare mindre ansträngande kanske? Detta med grekisk yogurt och hembakat bröd. Vill ni baka själva så

Läs mer »

Pastarullader fyllda med pumpapuré, grönkål och fetaost

  Hej på er,   en underbar lättlagat och färgrik pastarätt baserat på säsongens råvaror. Denna vegetariska pastarätt har allt som jag älskar. Pastarullader med krämig pumpa puré, den vassa smaken av grönkål och sältan från fetaosten. Allt detta i en mustig tomatsås. Toppad med lite valnötter för texturens skull. Servera lite rostade pumpa skivor och grönkålschips vid

Läs mer »

Pasuts dolma – vegetarisk vitkålsdolmar

  Det här kommer ni att älska,   vegetariska vilkålsdolmar från armeniska köket, fyllda med en massa nyttigheter. Dessa är lite större än vanliga kåldolmar, kan ätas kall eller varm. Tillagas mest under jul och högtider. Det finns olika varianter på det här men den här varianten har jag lärt mig från min älskade farmor.

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier