Vegoburgare

 
Hej på er,
 
jag gjorde det!
 
jag tog och gjorde vegoburgare. Min vegoburgare med kikärter, krispig sallad, getostkräm och karameliserad lök. Ni hör att det här låter ju hur gott som helst.  
För en köttälskare som jag så var det överraskande hur gott det kan bli även med en köttfri burgare.
 
Detta är ett testrecept som jag bara mixat ihop och kan hända att jag måste justera efter jag har lagat ett antal gånger. Jag ser fram emot lite feedback från er som vill testa laga. Det är ju alltid så att man kanske måste förbättra smakerna eller tillsätta ingredienser för konsistensens skull. Var inte rädd heller att smaksätta själva med kryddor eller örter som ni själva gillar. Sätt Er egen touch så att säga.
 
Detta är en del av matlagningen som jag älskar, våga prova nytt och inte vara rädd att misslyckas.
 
 
Recept 8 medelstora vegoburgare
 
1 burk kokta kikärter
250 g blomkål
1 liten gul lök
3 msk ströbröd
1 msk soja
1 msk mjöl
1 ägg
vitpeppar
färska örter som basilika, persilja
 
Bröd
 
2,5 dl mjölk
ca 7 dl mjöl
20 g jäst
1 tsk salt
 
Getostkräm
 
2 dl creme fräch
100 g getost
 
Karameliserad lök
 
2 stora lök
1 tsk socker
1 tsk vinäger
 
 Gör så här
 
Börja med brödet.

Blanda ljummen mjölk, salt, och jäst i en stor skål och blanda till det löses upp. Börja hälla i vetemjölen och arbeta ihop. Lägg degen på bordet och knåda mer. Knåda till en stor boll och låt det jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek. Ta och forma små bollar, lägg på ugnsfat och låt dem jäsa till dubbel storlek. Sätt på ugnen på 250 grader under tiden så att den blir ordentligt varmt. Pensla med ägggula, strö över sesamfö och grädda mitt i ugnen tills de får fin färg.

Mixa ihop, lök, kikärter och blomkål en matberedaren till finkornig konsistens. Blanda i resten av ingredienserna och gör en färs av blandningen. Forma till 8 medelstora burgare, lägg på en plåt och låt det ligga i kylen en stund. (då håller de formen bättre). Vänd veggiburgarna i ströbröd innan stekningen och stek dem i rapsolja i en het panna. När de har fått färg på bägge sidor lägg upp i en ugnsfat och laga färdigt i ugnen ytterligare i en kvart i 200 grader. Under tiden skalar du löken; dela, skär i tunna skivor och stek i medelvärme med socker, häll i vinäger och ta bort från värmen.
Blanda cremefrächen med getosten.
Bygg upp din veggoburgare med hemgjiord bröd, sallad, getostkräm och karameliserad lök.
 
 
Visst blir man sugen?
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Vegoburgare”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *