![](https://www.kitchenofanna.se/wp-content/uploads/2018/02/klyftpotatis1_5a89ff2ee087c34a50358fb5.jpg)
Tips på härlig comfort food – krispiga klyftpotatis & guacamole. Färgrik, lättlagad och riktigt god rätt i min smak. Dessa krispiga klyftpotatis går snabbt att fixa och sköter sig sedan i ugnen. Just att det bakas i ugnen med mindre fett gör också att det blir nyttigare.
För att spara tid så förkokar jag potatisklyftorna nästan alltid. Hemgjord guacamole passar perfekt som dipp eller tillbehör.
![](https://www.kitchenofanna.se/wp-content/uploads/2018/02/klyftpotatis4_5a8b378b9606ee5234104340.jpg)
Hur glad blir man egentligen när man får tag i perfekt mogen avocado!?
Behöver jag säga hur mumsig det här var? 🙂
![](https://www.kitchenofanna.se/wp-content/uploads/2018/02/klyftpotatis3_5a8b38632a6b2215c070b442.jpg)
Recept
1 kg fast potatis
1/2 dl olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
1,2 tsk salt
Guacamole
2 avokado
1 liten tomat
1 schalottenlök
1 röd chili
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
juice av en lime
1 kruka koriander
salt, peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär i stora klyftor på längden. Lägg dem i kokande, lätt saltat vatten och koka ca 5 min. Låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg i potatisklyftorna i en ugnsform, ringla över olivolja, strö över paprikapulvret och baka i övre delen av ugnen 20-25 min. Vänd potatisen någon gång under stekningen.
Dela, kärna ut och gröp ur avokadon, mosa grov med en gaffel. Hacka koriander, skär tomater i små bitar och blanda med finhackad lök, vitlök och chili, koriander. Blanda i limesaft, olivolja, salta, peppra och smaka av.
Garnera med färsk koriander och chili.