Klyftpotatis & guacamole

 
Tips på härlig comfort food – krispiga klyftpotatis & guacamole. Färgrik, lättlagad och riktigt god rätt i min smak. Dessa krispiga klyftpotatis går snabbt att fixa och sköter sig sedan i ugnen. Just att det bakas i ugnen med mindre fett gör också att det blir nyttigare.
För att spara tid så förkokar jag potatisklyftorna nästan alltid. Hemgjord guacamole passar perfekt som dipp eller tillbehör. 
 
 
Hur glad blir man egentligen när man får tag i perfekt mogen avocado!?
Behöver jag säga hur mumsig det här var? 🙂
 
 
Recept

 
1 kg fast potatis
1/2 dl olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
1,2 tsk salt
 
Guacamole
 
2 avokado
1 liten tomat
1 schalottenlök
1 röd chili
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
juice av en lime
1 kruka koriander
salt, peppar
 
Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär i stora klyftor på längden. Lägg dem i kokande, lätt saltat vatten och koka ca 5 min. Låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg i potatisklyftorna i en ugnsform, ringla över olivolja, strö över paprikapulvret och baka i övre delen av ugnen 20-25 min. Vänd potatisen någon gång under stekningen.

Dela, kärna ut och gröp ur avokadon, mosa grov med en gaffel. Hacka koriander, skär tomater i små bitar och blanda med finhackad lök, vitlök och chili, koriander. Blanda i limesaft, olivolja, salta, peppra och smaka av. 

Garnera med färsk koriander och chili.

 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *