RECEPT

Lammfärsspett

Hembakat lavash med lammfärsspett på örtbädd med färska örter och lök. Underbar god lammfärsspett som ska omfamnas med lavash och härliga smårätter. Med grillade grönsaker, sallad och fetaost och färska örter. Ni hör ju hur gott det låter! Recept 4 pers. 500 g lammfärs 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 0,5 dl ströbröd 1 tsk

Läs mer »

Risotto med Karl- Johan svamp

En härlig krämig risotto med smörstekt Karl-Johan svamp. Det säger man inte nej till, eller hur? Det händer att jag blandar stekt svamp i risotton men inte denna gång. Jag har smörstekt stora skivor Karl- Johan och garnerat risotton. Har ni annan sort svamp så kan ni ta det istället men det här är den

Läs mer »

Zucchinitartelett

Jag älskar tartelett och matpajer i alla former, särskilt när de innehåller en massa ost. Det är så tacksamt att baka en spån som räcker till många. Denna gång har jag bakat en härlig zucchinitartelett med Parmesan och Pecorino, två italienska hårdostar som jag använder ganska ofta i matlagningen. Det blev så krämig och god,

Läs mer »

Mitt nya Kitchenofanna

Jag har flyttat!   Jag har flyttat till egen WordPress sida utan reklam och all skräp, som jag inte står för. Jag har jobbat länge med flytten men Covid-19 kom i vägen och det tog tid. Men så envis som jag är så kämpade jag på och nu är bloggen mer eller mindre färdig.  Med

Läs mer »

Bulgur och linssallad

Bulgur och linssallad med färgglada ingredienser och härliga smaker. Väldigt enkelt att tillaga och man har säkert alla ingredienser redan i kylen. En mycket god sallad att servera med fisk, kött eller som den är. Jag har rökt lammfiol till salladen och hembakat surdegsbröd denna gång.     Recept 4 pers. 2 dl bulgur 1 dl

Läs mer »

klassisk cheesecake

Cheesecake med det lilla extra. Toppad med olika toppingar som bär och annat gott. Varför välja en när man kan ha alla? –  eller hur!? Dessutom det blir mer spännande så här! Cheesecaken bakas i vattenbad i låg temperatur, vilar i ugnen en timme med öppen lucka innan man tar ut. Då blir det inga

Läs mer »

Armenisk Pasuts Tolma

  Armenisk ”Pasuts Tolma” En av många gamla rätter från armeniska köket. Den här vegetariska/veganska rätten serveras som kallrätt under jul och nyår. Dessa vitkålstolmar är fyllda med en massa nyttigheter. De är lite större än vanliga kåltolmar och matigare.  Rätten är mycket populär bland annat under den kristna fastan under jul. Det finns olika

Läs mer »

Armenisk ttu-pickade grönsaker

  Armenisk ttu med höstens grönsaker och rotfrukter. Förbereds alltid i slutet av senhösten inför vintern.  Det är istället för sallad och serveras till middagen med alla varma goda grytor och rätter. Jag kommer ihåg när man gjorde ttu i min familj. Det var ganska mycket och alltid i stora dunkar. Jag hjälpte alltid till

Läs mer »

Armenisk gata

  Armenisk traditionell gata. En mycket gammal bakelse/kaka som alla känner till. En kaka fylld med xoriz som är socker, mjöl och smör. Den bjuds på vid alla fester, bröllop och högtider. Man har med sig som present till bruden som en lyckokaka. Som turist kan man köpa den utanför alla kyrkor och marknader. Gata

Läs mer »

Saffransbullar med mandelmassa och vit choklad

Saffransbullar med mandelmassa och vit choklad. Dessa Lussebullar/lussekatter lyser upp i mörkret med sin intensiva gula färg. Kanske årets godaste hittills men året är ju inte slut ännu… Jag har inte följt något recept utan improviserade men då ingen klagade och åt som galningar istället så kommer receptet här. I receptet har jag yoghurt istället

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier