RECEPT

Fisksallad

Jag har återskapat den godaste fisksalladen ”Salpicon” som  jag föll för i Gran Canaria. En härlig fräsch fisksallad med mycket syra, sälta och rikligt med olja. Jag har tillagat den men egen touch med torskfilé. Här behövs också vitlöksbröd såklart för att rensa tallriken med. Här kommer recept så får ni får ni också njuta

Läs mer »

Armenisk matnakash

Armeniskt traditionell bröd ”Matnakash” Som i stort sätt betyder att dra och forma med fingrarna. Det krävs lite tålamod och mer tid för jäsning men framför allt, mycket kärlek 🙂 Jag har så många minnen med det här brödet. Under tonåren gick jag och klasskompisarna och handlade varm matnakash från kvarterens bageri. Vi delade brödet

Läs mer »

Somrig tiramisu

Somrig tiramisu med rabarber & jordgubbskräm, rabarbersirap och vit vin och en härlig krämig mascarponekräm. Det smakar som det låter och här får ni även receptet så får ni också prova och njuta av. Jag säger bara, prova gör och njut!   Recept 2 dl grädde 4 st. äggulor 2 dl socker 500 g mascarponeost

Läs mer »

Armenisk Chorek

Armenisk söt påskbröd ”Chorek” Ett härligt fluffigt, mjukt och sött bröd som bakas över hela världen av armenier just under påsken. Det doftar ljuvligt av den speciella kryddan mahlab som är ett måste i Chorek. Det är extra gott med armeniskt kaffe, speciellt när det görs av min äkta hälft;)   Recept stor sats 4

Läs mer »

Citron&maränpaj

Citron & marängpaj med dessa ursnygga citroner från Spanien, Gran Canaria. Plockade nämligen själv från trädgården där vi bodde sist. Så typisk mig också att hitta just såna citroner, menar formen 😉 Hur som helst så är det här pajen min absoluta favorit vad gäller efterrätter. Den har allt som jag bara älskar. Sött och

Läs mer »

Rostade blomkålsskivor

Rostade gula blomkålsskivor med en härlig dressing. Ni vet väl att matlagning blir mycket roligare när man har vackra ingredienser. Det är så i stort sätt alltid när jag handlar mat. Jag vill äta gott men vill också att det ska se vackert ut. Man äter ju med ögonen också! Jag är inte så förtjust

Läs mer »

Piroger med potatis & karamelliserad lök

Frasiga piroger med krämig potatis och karamelliserad lök. Jag älskar piroger med olika fyllningar men dessa är på god väg att bli våra nya favoriter. Med en mycket lättbakat krispig deg som passar till att baka pajer och piroger. De går utmärkt att frysa in och ta ut vid behov men det förutsätter förstås att

Läs mer »

Crostata Di Marmelatta

Crostata Di Marmelatta är namnet på denna enkla och goda italienska paj. En av mina favorit pajer när jag fikade i Italien. Särskilt den med aprikosmarmelad. Jag och aprikoser som ni vet 😉 Min paj blev lika god om (inte godare…) då jag bakade min paj med marmelad av armeniska aprikoser. Här kommer min variant

Läs mer »

Spaghetti Pomodoro

En mycket enkel men god pastarätt. Utvald med få, men bra ingredienser tar rätten mig till mitt favoritställe i Italien. En lyxig vardaglig rätt som ni kan slänga ihop vilken dag som helst i veckan. Rätten tar mig till vackra Toscana i Italien. Sist jag tillagade pasta var i Toscana med solmogna, köttiga, megastora tomater

Läs mer »

Armenisk Halva

  Armenisk halva är namnet på min efterrätt. En mycket gammal efterrätt och känd från det armeniska köket. Man använde mycket mjöl och vete i många efterrätter förr i tiden, då det alltid fanns tillgängligt hemma. Det var också billigt då halvan innehåller bara tre ingredienser, smör, mjöl och socker. Halva tillagas och rostas i

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier