Ugnsbakade Auberginebåtar med vitlöksyoghurt

 
Auberginhalvor med vitlöksyoghurt, garnerat med koriander, granatäpple och valnötter.
 
Köttfri och härlig rätt att njuta av vilken dag som helst i veckan. Jag vet att vegetarisk uppskattas av många och just darför försöker att fixa fram fler lätta såna rätter.
Som vanligt så tänker jag mycket i färger när jag lagar mat. Här hemma tycker man att jag överdriver med granatäpplen som jag har ganska ofta i garneringen. Vad tycker ni? jag älskar dessa röda rubiner och det är ju så himla gott att äta och riktig snyggt på bild! Vad tycker ni om min fat? den är riktig gammal.
 
 
Recept
 
2 auberginer
3 msk olivolja
3msk grekisk yoghurt
1 klyfta vitlök
salt, peppar
koriander, valnötter, granatäppelkärnor
 
Gör så här
 
Dela auberginerna i halvor på längden och lägg i en ugnsform. Skär rutmönster på auberginhalvorna. Salta, peppra och ringla lite olivolja över. Baka i ugnen i 200g i en halvtimme tills köttet är mjuk och fått farg. Ta ut och låt det vila en stund.
Finriv vitlöken och blanda med yoghurten. Bre på auberginerna, garnera med koriander, valnötter och granatäppelkärnor.
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *