Potatiskroketter med parmesan och tryffelsås

 
Värsta tröstmaten,
potatiskroketter med parmesan och tryffelsås.
Visst låter det mumsigt och dessutom är de mycket enkla att göra. En krispig mumsbit som doppas i den krämiga såsen med parmesan som ger en nötig smak och tryffelojlan som kompletterar det hela, enligt mina smaklökar alltså 😉
 
 
Potatiskroketter ca 20-25 st
 
1 kg mjölig potatis
timjan
1 msk mjöl
salt, peppar
 
Parmesan och tryffelsås
 
2,5 dl creme fraiche
1 dl finriven parmesan
1 tsk tryffelolja
 
Gör så här
 
Skala potatisen och koka tills de är mjuka. Sila i durkslag, riv med rivjärnet och häll i en skål.
Tillsätt timjan, mjölet, salt och peppar. Blanda försiktigt ihop allt med fingertopparna. Forma till småbollar och fritera i oljan tills de blir gyllenbruna. 
Blanda alla ingredienser till såsen och servera medans potatiskroketterna är varma.
 
Tips, använder ni torkad timjan så räcker det med en tsk men är det färsk så kan ni ta mer.
 
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

6 reaktioner på ”Potatiskroketter med parmesan och tryffelsås”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *