Vegetarisk

Parmesanrostade blomkålsbuketter med hett sås

  Hej på er,   detta är för hungriga veggisar (och andra som kanske är lite trötta på kött). Det är krispiga blomkål rostade med parmesan som doppas i en het sås. Tacka nej till det här ni om ni kan! Lätt är det också att tillaga. Såsen består av olika egna odlade chilli sorter med olivolja.

Läs mer »

Krämig polenta med skogens guld

  Skogens guld-härliga kantareller! Tänk att de finns i skogen och det är bara att gå och hämta 😉 jag älskar skogen, hösltiga färger och doften av fuktig mossa som man känner när man ska plocka sina kantareller. Att gå till skogen är den bästa terapin, inte minst för en matälskare och tillika amatörfotograf som

Läs mer »

Zucchini falafel

  Det är gott och enkelt att fixa dessa mumsbitar av zucchini falafel. I min falafel så har jag finriven parmesan och muskotnöt som ger en härlig nötig smakkombination. Det doppas i en mustig het tomatsås som jag har gjort av rostade tomater med chili. Naturligtvis har jag också en svalkande grekisk yoghurt som man kan varvas med den

Läs mer »

Klyftpotatis med feta

  Recept   1 kg fast potatis 1/2 dl olivolja 100g grekisk fetaost 1 tsk paprikapulver flingsalt färsk oregano   Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär i stora klyftor på längden. Lägg dem i kokande, lätt saltat vatten och koka ca 5 min. Låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg i potatisklyftorna i en

Läs mer »

Risotto med smörstekta kantareller

  Jag bara älskar risotto. Nu passar det perfekt att göra det när jag har en hel del fina kantareller hemma. En krämig klassisk risotto med en svätt vitt vin och en massa permesan och snåla inte med smör och olivolja.  Denna gång har jag toppad risotton med smörstekta kantareller och garnerat med persilja från

Läs mer »

Färgglada rotfrukter

  Visst är det vackert med en massa färger på tallriken! Jag blir själv fascinerad av alla dessa färger och älskar både att laga, äta och ta kort när jag har dessa fina, färska råvaror på mitt bord. Det blir även kanske lite tjatigt att kolla på samma bilder från olika vinklar men måste faktiskt erkänna att

Läs mer »

Karljohanrisotto

  Ni som känner mig, följer mig på instagram vet att jag har varit i skogen en hel del och hittat otroligt mycket svamp. Jag älskar skogen och svampplockningen också för den delen. Här får ni ett härligt recept för risotto! Jag älskar risotto och brukar göra det när jag inte har så bråttom, då

Läs mer »

Risotto med trattkantareller

  Det var en härlig dag för mig igår. Borta från skola och jobb, jag tog en promenad i skogen för att vara själv och bara njuta av ledigheten. Jag älskar att vara i skogen. Det är rena rama terapin för mig och jag känner mig så fri där. Det finns ingen stress och oväsen förutom

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier