Vegetarisk

Hasselbackspotatis med örtsmör

  Hasselbackspotatis är en riktig klassiker och passar att servera till det mesta som fisk, fågel och en bit grillat kött. Jag älskar ju potatis. För mig är tyvärr denna är riktig comfort food. Jag kan njuta dessa godingar bara såhär utan någon tillbehör.   Jag har alltid varit förtjust i potatis. När jag var liten

Läs mer »

Kikärtsgryta med rotfrukter

  En mustig kikärtsgryta med rotfrukter för en kall vinterdag. Ingen avancerad matlagning och snabbt går det också. Även om jag älskar rätter som tar tid att tillaga så kan det också vara skönt att slänga ihop något enkelt och snabbt. Eller snarare mindre ansträngande kanske? Detta med grekisk yogurt och hembakat bröd. Vill ni baka själva så

Läs mer »

Pastarullader fyllda med pumpapuré, grönkål och fetaost

  Hej på er,   en underbar lättlagat och färgrik pastarätt baserat på säsongens råvaror. Denna vegetariska pastarätt har allt som jag älskar. Pastarullader med krämig pumpa puré, den vassa smaken av grönkål och sältan från fetaosten. Allt detta i en mustig tomatsås. Toppad med lite valnötter för texturens skull. Servera lite rostade pumpa skivor och grönkålschips vid

Läs mer »

Pasuts dolma – vegetarisk vitkålsdolmar

  Det här kommer ni att älska,   vegetariska vilkålsdolmar från armeniska köket, fyllda med en massa nyttigheter. Dessa är lite större än vanliga kåldolmar, kan ätas kall eller varm. Tillagas mest under jul och högtider. Det finns olika varianter på det här men den här varianten har jag lärt mig från min älskade farmor.

Läs mer »

Parmesanrostade blomkålsbuketter med hett sås

  Hej på er,   detta är för hungriga veggisar (och andra som kanske är lite trötta på kött). Det är krispiga blomkål rostade med parmesan som doppas i en het sås. Tacka nej till det här ni om ni kan! Lätt är det också att tillaga. Såsen består av olika egna odlade chilli sorter med olivolja.

Läs mer »

Krämig polenta med skogens guld

  Skogens guld-härliga kantareller! Tänk att de finns i skogen och det är bara att gå och hämta 😉 jag älskar skogen, hösltiga färger och doften av fuktig mossa som man känner när man ska plocka sina kantareller. Att gå till skogen är den bästa terapin, inte minst för en matälskare och tillika amatörfotograf som

Läs mer »

Zucchini falafel

  Det är gott och enkelt att fixa dessa mumsbitar av zucchini falafel. I min falafel så har jag finriven parmesan och muskotnöt som ger en härlig nötig smakkombination. Det doppas i en mustig het tomatsås som jag har gjort av rostade tomater med chili. Naturligtvis har jag också en svalkande grekisk yoghurt som man kan varvas med den

Läs mer »

Klyftpotatis med feta

  Recept   1 kg fast potatis 1/2 dl olivolja 100g grekisk fetaost 1 tsk paprikapulver flingsalt färsk oregano   Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär i stora klyftor på längden. Lägg dem i kokande, lätt saltat vatten och koka ca 5 min. Låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg i potatisklyftorna i en

Läs mer »

Risotto med smörstekta kantareller

  Jag bara älskar risotto. Nu passar det perfekt att göra det när jag har en hel del fina kantareller hemma. En krämig klassisk risotto med en svätt vitt vin och en massa permesan och snåla inte med smör och olivolja.  Denna gång har jag toppad risotton med smörstekta kantareller och garnerat med persilja från

Läs mer »

Färgglada rotfrukter

  Visst är det vackert med en massa färger på tallriken! Jag blir själv fascinerad av alla dessa färger och älskar både att laga, äta och ta kort när jag har dessa fina, färska råvaror på mitt bord. Det blir även kanske lite tjatigt att kolla på samma bilder från olika vinklar men måste faktiskt erkänna att

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier