Hasselbackspotatis med örtsmör

 
Hasselbackspotatis är en riktig klassiker och passar att servera till det mesta som fisk, fågel och en bit grillat kött.
Jag älskar ju potatis. För mig är tyvärr denna är riktig comfort food. Jag kan njuta dessa godingar bara såhär utan någon tillbehör.
 
Jag har alltid varit förtjust i potatis. När jag var liten brukade mamma säga att jag borde gifta mig med en potatisbonde. Nu blev det ju inte så men jag har råd med potatis ändå 😉
Hur som helst, min variant tar inte så lång tid att tillaga då jag förkokar potatisen och därefter bakar jag den i ugnen och penslar med örtsmör.
 
 
Recept
 
1 kg mjölig potatais
2 msk smör
flingsalt
1/2 dl färska kryddor som basilika, timjan
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 225°
Tvätta potatisen och behåll skalen på. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Koka potatisen i ca 5 min i en kastrull. Sila bort och ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Smällt smöret och blanda i de finhackade örterna. Pensla potatisen med örtsmöret och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min. Ta ut dem och pensla flera gånger under bakningen tills de får fin färg och ser krispiga ut. Strö över flingsalt och njuuut.
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *