Färgglada rotfrukter

 
Visst är det vackert med en massa färger på tallriken!
Jag blir själv fascinerad av alla dessa färger och älskar både att laga, äta och ta kort när jag har dessa fina, färska råvaror på mitt bord.
Det blir även kanske lite tjatigt att kolla på samma bilder från olika vinklar men måste faktiskt erkänna att jag har svårt att välja vilket är snyggast bland dem.
 
 
Det här är nyttiga och goda tillbehör till fisk, kött, fågel och perfekt till julskinkan om ni frågar mig?
Jag brukar göra en annan variant med äppelklyftor men inte denna gång.
Man ska äta av alla färger. Det är bevisad att människans hjärna blir stimulerat av det och håller oss pigga.
Det här går snabbt att göra och är hur gott som helst.
 
För de som vill äta som huvudrätt så går det utmärkt att göra det med en kall sås som jag brukar göra genom att blanda grekisk yoghurt och färska örter, salt och peppar.
Allt jag har i min ungnsfat är avlånga skurna bitar av pumpa, morötter, potatisklyftor, lök, vitlökshalvor som jag har kryddat med grovmalen svartpeppar, vitpeppar, salt, lagerblad, färsk timjan från trädgården och så olivolja på det hela. 
 
Rostar allt på 225 grader mitt i ugnen tills allt får färg, tar ca 25 minuter att göra. Vänder om någon gång under tiden.
 
Mycket gott till jul skinkan som sagt!
lycka till
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *