Kikärtsgryta med rotfrukter

 
En mustig kikärtsgryta med rotfrukter för en kall vinterdag. Ingen avancerad matlagning och snabbt går det också.
Även om jag älskar rätter som tar tid att tillaga så kan det också vara skönt att slänga ihop något enkelt och snabbt. Eller snarare mindre ansträngande kanske?
Detta med grekisk yogurt och hembakat bröd. Vill ni baka själva så kan ni gärna prova mina brödrecept.
 
 
Recept för 4 pers
 
4 dl kikärter blötlagda
200 g pumpa
1 stor röd paprika
2 morötter
2 stora potatisar
1 gul lök
1 msk tomatpure
3 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1 liter grönsaksbuljong
 
Gör så här
 
Skala och finhacka löken och låt det svettas med oljan i en kastrull. Skär alla rotfrukter i små bitar i ca 1 cm, häll i kikärterna och fräs med löken en liten stund. Tillsätt tomatpurén, salta och peppra, häll i buljongen och låt det småputtra under lock i ca 40 minuter. Grytan ska ha blivit mustig och rotfrukterna kokat mjukt. Grovhacka basilikan och häll i. Ta bort grytan från plattan.
 
Servera gärna med bröd och yogurt.
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Kikärtsgryta med rotfrukter”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *