Klyftpotatis med feta

 
Recept
 
1 kg fast potatis
1/2 dl olivolja
100g grekisk fetaost
1 tsk paprikapulver
flingsalt
färsk oregano
 
Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär i stora klyftor på längden. Lägg dem i kokande, lätt saltat vatten och koka ca 5 min. Låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg i potatisklyftorna i en ugnsform, ringla över olivolja, strö över paprikapulvret och baka potatisen i övre delen av ugnen 20-25 min. Vänd potatisen någon gång under stekningen. Smula fetaost sista 5-10 minuterna så den får lätt gyllenbrun färg. Garnera med färsk oregano och lite flingsalt innan serveringen.

 Servera till kött- och fiskrätter, till grillad kyckling eller till sallad och bröd. Eller gör som jag gör, ät som den är!

 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *