Lammracks med rotfrukter och örtsmör

 

I betalt samarbete med Fiskars har jag tagit fram detta goda recept på Lammracks med rostade färgglada rotfrukter och örtsmör.

Svenskt lamm från en gård i närheten där jag bor och säsongens härliga rotfrukter som finns att få tag i överallt just nu. En härlig rätt som passar perfekt att tillaga till påsken tycker jag.
Det tillagas mycket lamm i mitt kök och för er som tycker att lamm smakar kofta får jag be tänka om och prova detta recept. Ni kommer att älska denna rätt – det lovar jag.
Glöm inte att grunden i all matlagningen är bra råvaror och balanserad kryddning men framförallt mycket kärlek.
En annan mycket viktig sak är att ha bra verktyg när man lagar mat såklart. Bra och vassa knivar hjälper ju till i matlagningen och gör det hela roligare.
 
 
I januari 2019 lanserade Fiskars den nya professionella knivserien TitaniumTM med fokus på skärpa, lätthet och innovation. Den nya santokukniven, grönsakskniven och de två nya kockknivarna är tillverkade i titan med hjälp av en ny teknik som Fiskars har utvecklat.
 
Knivarna som väger från 51 gram är lätta att använda och är formade i 3D- mönster i skaftet som gör att det känns bekvämt och ergonomisk att hålla i.
De är lätta att rengöra, rostar inte och har dessutom 25 års garanti. Det gillar vi!
70% av köksprodukterna är av återvunna material. Design, kvalité och funktionalitet har varat över generationer. Man är stolt över sin historia och sina produkter. I och med detta samarbete har jag förstått varför och jag själv är mycket stolt över detta samarbete då jag delar Fiskars värderingar fullt ut!
 
 

Det är inte svårt att gissa att dessa knivar är mina nya favoriter i mitt kök!

 
Recept 4 pers
 
1 kg lammracks
500 g potatis
2 palsternackor 
2 morötter
2 röda lökar
2 vita lökar
salt, peppar
smör och matolja till stekning

 

Örtsmör

150 g smör
1 kruka timjan 
0,5 msk citronskal
1 msk citronjuice
Salt, svartpeppar
(spara lite timjan till garnering)

 

Örtsmör Gör så här (gärna en dag i förväg) 

Vispa rumstempererad smör tills den blir lite luftig. Finhacka timjan, stötta i morteln med lite salt för att få ut mer smak, tillsätt smöret och blanda ihop med allt i morteln, citronskal, citronsaft, salta, peppra, rör om och förvara i frysen eller använd på en gång.

Lammracksen – Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra lammet under tiden. Bryn det i olja och smör i en het stekpanna. Stek klart i ugn till 58°C innertemperatur, ca 15–20 minuter.  Lägg om aluminiumfolie för att hålla det varm. Skär rotfrukterna i grova bitar, dela löken i mitten, Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom. Salta, peppra, ringla över olivolja och rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Hacka timjan och strö över köttet, dela racksen och servera med rostade rotfrukter och örtsmör. Garnera med färsk timjan.

 

 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Lammracks med rotfrukter och örtsmör”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *