Lammracks med mullbärsglaze och parmesanpotatismos toppad med skogens guld

 
Hej på er,

 
Som jag sa i förra inlägget så ska jag vara med på Conosures recepttävling med samma koncept som förra året. Jag hoppas att ni backar upp mig igen detta år också och röstar fram mitt recept. Detta kan göras från 11:e augusti och jag åkerkommer med detaljer om detta senare.
 
Jag vann förra årets tävling i Sverige och hade äran att få representera Sverige i finalen nere i Paris. Jag förlorade tyvärr mot den mycket trevliga och duktiga blondinen Johanna från Finland.
 
Att vinna är inte alltid det viktigaste, även om jag så gärna ville det. Det viktiga är att man trivs med det man gör och har roligt. Jag älskar matlagning och att få träffa så många fina matmänniskor, knyta nya bekantskaper och lära sig en hel del på vägen.
 
I år skall man välja mellan två viner, Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Camenere ( art.nr 6586) och Cono Sur organic Chardonnay (art.nr 6600), samt laga en rätt som passar till det vin man valt.
Jag har valt ett rött vin denna gång. Jag har lagat lammracks med mullbärsglaze, permesanpotatismos toppad med skogens guld. Jag bara älskar alla smakerna och hoppas att ni som provar laga det gillar det också. 
Lite ovanlig kombination med min egen mullbär från mitt mullbärsträd och kantareller som jag har plockat själv. Lammracksen får en härlig smak och färg av mullbärsglazen, permesanen i mosen ger en nötig smak och kantarellerna ger bra smak och konsistens till rätten. Har ni inte mullbär så får ni använda svarta vinbär.
 
Jag gillar den här rustika typen av mat och även uppläggningen är annorlunda, en rejäl svenskt gjutsjärnspanna istället för fat.
 
Recept för 4 pers
 
1 kg lammracks
500 g små kantareller
100 g färska mullbär
800 g mjölig potatis
2 dl finnriven permesam
50 g smör
1-2 dl mjölk
1 dl grädde
3 msk rörsocker
1 gul lök
salt, peppar
2 kvistar rosmarin
smör och olja till stekning
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 150 grader. Skala potatisen och skär den i små bitar. Koka dem mjuk i lättsaltad vatten i en kastrull.
Häll rörsocker och mullbär i en liten kastrull och låt det koka ca 10 minuter på låg värme under lock. Låt det svalna och mixa slätt. Under tiden saltar och pepprar du lammet. Bryn det i olja och smör i en het stekpanna. Stek klart i ugn till 58°C innertemperatur, ca 15-20 minuter. Pensla på mullbärsglazen på köttet flera gånger under tillagningen. Lägg om aluminiumfolie för att hålla det varm.
Pressa potatisen med potatispress till mos.Tillsätt smör och mjölk tills det blir mjuk konsistens. Häll i permesanen, salta, peppra och rör om.
Stek kantarellerna med en liten klick smör och olja, häll i den tunntskivade löken tills det får lite färg. Häll i grädden och ta bort pannan när det har börjat tjockna.
Lägg upp potatisen på botten i en panna, häll över skogens guld (dvs kantarellerna), hacka rosmarinen och strö över köttet, dela racksen och lägg bredvid.
Garnera med rosmarinkvistar.
 
Smaklig måltid!
Håll tummarna för mig och önska mig lycka till!
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Lammracks med mullbärsglaze och parmesanpotatismos toppad med skogens guld”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *