Hembakat lavash med lammfärsspett på örtbädd med färska örter och lök. Underbar god lammfärsspett som ska omfamnas med lavash och härliga smårätter. Med grillade grönsaker, sallad och fetaost och färska örter.
Ni hör ju hur gott det låter!
Recept 4 pers.
500 g lammfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl ströbröd
1 tsk paprikapulver
Salt, svartpeppar
0,5 dl vatten
färsk persilja
Gör så här
Finhacka löken, vitlök och persilja. Häll det sedan i en stor skål med ströbröd och vatten.
Tillsätt kryddorna och lammfärsen. Arbeta ihop till en smidig färs och låt det vila en stund i kylen så att blir smidigare att forma.
Doppa fingrarna i vatten och forma färsen på spett. Lägg dem på en ugnsform så det går snabbt att steka dem sedan. Stek mitt i ugnen i 220 grader i ca 15 min och vänd dem under halva tiden.
Det doftar ljuvligt.
Servera med lavash, grillade grönsaker, fetaost och örter.