En explosion av färger och smaker – vegetarisk bulgursallad

Min bulgursallad med alla smakkombinationer som jag bara älskar och färger som man blir lycklig av.
Det går snabbt att fixa och är hur nyttig och gott som helst. Går att äta som det är eller med en bit kött, fisk eller kyckling. Jag tar alltid grov bulgur så att man ser vad och det är man äter och inte minst för tuggmotståndets skull också. Bulguren blir godast när man kokar den i buljong såklart. Recept på det hittar du under kategorin Bulgur.
 
Recept
 
2,5 dl kokt bulgur
200 g små mix tomater
1 röd lök
1/2 dl olivolja
1/2 citron
100 g fetost
1 dl granatäppelkärnor
50 g grovhackad persilja
50 g finbladig blandsallad
salt och peppar
 
Gör så här
 
Häll bulguren i en skål, dela tomaterna, dela löken och skiva tunt och häll i, blanda i med salladsbladen och persiljan, ringla över olivoljan, pressa citronen, salta peppra, blanda i fetaosten i små bitar. Blanda ihop försiktigt.
Servera på en fat, garnera med granatäpplen och ät omedelbart.
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *