Bulgur och linssallad

Bulgur och linssallad med färgglada ingredienser och härliga smaker. Väldigt enkelt att tillaga och man har säkert alla ingredienser redan i kylen. En mycket god sallad att servera med fisk, kött eller som den är. Jag har rökt lammfiol till salladen och hembakat surdegsbröd denna gång.

 

 

Recept 4 pers.

2 dl bulgur

1 dl linser

1 rödlök

1 äpple

1,5 dl granatäppelkärnor

100 g valnötter

1 kruka persilja

3 msk olivolja

2 msk citronsaft

salt, peppar

Fetaostkräm

100 g fetaost

3-4 msk grekisk yoghurt

Gör så här

Mosa fetaosten med gaffel och blanda med yoghurten.

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Koka linserna i saltat vatten och se till att de har kvar lite tuggmotstånd. Sila bort vattnet och låt det svalna.

Finhacka löken och persiljan, skär äpplet i små kuber. Grovhacka valnötterna. Häll alla ingredienser i en stor skål och blanda ihop försiktigt.

Ringla över olivolja, citronsaft, salta och peppra.

Servera salladen som tillbehör eller som den är.

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *