En mycket god potatissallad som passar till det mesta. Jag som älskar potatis kan äta det här som huvudrätt utan tillbehör. Godast är det också för att det är tillagat på färska småpotatis. Den här salladen har en härlig sälta från ansjovis som får smälta i smör, krispiga rädisor och färska salladslökar och dill från trädgården. Ansjovisen ger en härlig sälta och nötig smak som jag bara älskar då behöver man inte salta extra.
Passar till grillat fisk, sill, lax eller som det är.
Recept
1 kg färsk potatis
4 ansjovisfiléer
6 rädisor
1 st. röd lök
50 g smör
vitpeppar
salladslök, dill
Gör så här
Tvätta potatisen ordentligt, behåll skalen och lägg dem i kokande vatten och låt de koka tills de blir mjuka utan att koka sönder.
Smält smöret i en kastrull, lägg i ansjovisfiléerna och låt det smälta med smöret. När smöret börjar få färg ta bort från plattan.
Dela potatisen i mitten och häll över smöret. Peppra och blanda försiktigt. Lägg allt på ett stort fat och lägg de tunnskivade rädisor och rödlök ovanpå. Garnera med finhackad salladslök och dillkvistar.