Julig grönkålssallad

 
Recept
 
250 g grönkål
1 stor sharonfrukt
2 st. päron
0,5 dl valnötter
1 tsk kanel
 
Dressing
 
1 msk honung
2 msk citron
3 msk olivolja
salt, peppar
 
Gör så här
 
Skär sharon och päron i små kuber, strö över kanel och rosta i ugnen i  grader ca 10 minuter. Rosta nötterna i eftervärmen i ugnen.Ta bort mjuka bladen från grönkålen och koka snabbt i kokande vatten i någon minut. Ta upp och kyl ner det i iskallt vatten efteråt och låt det rinna av.
Rör samman dressingen. Blanda grönkålen med rostade frukten, häll över dressingen, salta och peppa.
Garnera med hackade nötter och servera.
 
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *