Äppelskörd och den godaste marmeladen med citron.
Passar så bra att njuta av ihop med ostbrickan och frukost med nybakat bröd och smör. Tanken också att bara gå och hämta en burk marmelad från förrådet.
Jag är ju uppvuxen med att se alla kvinnor i familjen som kokar marmelader inför vintern. Jag fortsätter såklart med den traditionen.
Ärligt så kommer jag inte ihåg när var det sist jag köpte marmelad…
Recept
1 kg äpplen
Saft & zest av en citron
600 g socker
100 g syltsocker
Gör så här
Tvätta äpplena, kärna ur men behåll skalen och skär i små kuber. Häll i kastrullen med ett skvätt vatten och koka under lock i ca 5 minuter så fruktköttet mjuknar. Häll i sockret, citronsaft och citronzest i strimlor. Koka ca 8 minuter på låg värme utan lock. Häll i syltsocker, rör om och koka ett par minuter. Det börjar tjockna något, häll upp på rena glasburkar.
Sommar på burk…
2 reaktioner på ”Äppelmarmelad med citron”
kan man skala äpplen ?har lite problem med skal.
Hej Marie-Louise
det går jättebra.
Jag älskar ha det kvar. Du kan ta bort såklart.
kram Anna