Rosenbladsmarmelad

Rosenbladsmarmelad är något av det godaste jag vet. Dessa smaker ligger mig nära hjärtat. Farmor brukade göra det här marmeladen när jag var barn. Rosenbladsmarmelad är bra för hjärtat sa hon. Nu förstår jag vad hon menade…

Rosenbladsmarmelad med hembakat baguetter och brieost är magi. Prova få får ni se 🙂

 

Recept

6dl vatten
600 g socker
100-150 g rosenblad

 

Gör så här

Plocka rosor och ta bort bladen. Tvätta om det behövs och låt det torka på en köksduk. Koka ihop vatten och blad i en kastrull i ca 10 minuter och häll i sockret. Låt det koka upp, ta bort från plattan och låt det kallna helt.
Upprepa x 2 och häll i rena glasburkar. Varför kokar man så? För att behålla den fina färgen och konsistensen.

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Rosenbladsmarmelad”

 1. Hej!
  Hörde av en väninna från Rumänien att de brukade göra Rosen-marmelad. Så när jag såg ditt recept så tänkte jag att nu ska jag prova på detta. Men marmeladen verkar bli väldigt vattnig. Borde jag ha använt gelésocker istället för vanligt socker?
  Hälsningar Lotta

  1. Hej Charlotta,
   ta mindre vatten om du vill ha tjockare konsistens.
   Det beror på lite hur du ska använda marmeladen. Jag vill ha lite rinnig med glass och lite tjockare med ostbrickan.
   Lycka till

   kram Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *