Kvitten pasta- Membrillo

 

Hemgjord kvittenpasta eller membrillo som man kallar det i Spanien. Den godaste söta fruktpastan som serveras till ostbrickan helt enkelt.
Provade det här i Gran Canaria första gången och bara älskade det. Så himla god, med vacker färg och koncentrerad smak av kvitten som passar så bra med alla sorters ostar.
Lite kul också att det är kvitten jag använder i receptet. För er som alltid undrar vad man kan använda kvitten till så är det här absolute bra tillfälle att prova receptet.

 

Recept

3 stora kvitten
vatten
socker

 

Gör så här

Tvätta, skala och kärna ur kvitten. skär i grova bitar och lägg i en kastrull. Lägg kärnor och skal i en liten tygbit, bind ihop och lägg i kastrullen. Häll över så mycket vatten att det täcker frukten.
Koka under lock i ca 30 minuter eller tills fruktköttet är mjukt. Tryck fruktköttet genom en fin sikt för finare konsistens.
Väg fruktköttet och häll i en ren kastrull. Väg lika mycket socker och blanda i köttet. Koka under omröring tills sockret har löst sig. Koka på låg värme och rör om då och då.
Pastan är färdig när den har blivit tjockare och fått mörk rosa färg. Häll pastan i en oljad  bakform och platta till den snyggt.
Torka pastan i ugnen med endast ugnfläkten på (utan temperatur) över natten eller i 90 grader i några timmar. Jag torkade över natten och det blev jättebra.

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *