Kakor, gifflar & efterrätter

Morotskaka

  Morotskaka med söt-syrlig cream cheese frosting och finhackade valnötter. En mycket enkel variant som blir ännu godare dagen efter eller ännu senare! Det finns såklart många olika varianter på morotskaka men den här är vår favorit och försvinner ganska snabbt 🙂 Man kan baka ut tårtbottnar av smeten eller en vanlig kaka i en

Läs mer »

Persikoglass med rostade persikohalvor och valnötter

  Sammetslena, vackra och söta persikor. Nu när det är säsong för dessa underbara frukter och jag älskar det. Förutom att äta dem som de är så använder jag persikor i sallader, gör kompott och marmelad av dem men de är minst lika goda som grillat eller ugnsrostat. Men nu så passar jag på och

Läs mer »

Persikobakelse

  Varsågod och ta en persika, eller en persikobakelse menar jag. Visst är mina persikor söta!? Har velat baka dessa väldigt länge och satte äntligen igång under helgen och bakade. Tycker blev riktigt bra för att vara första försöket. De är porösa och knapriga men också lite bulldegsliknande konsistens fylld med valnötter och persikomarmelad. Man

Läs mer »

Saffranskaka med Apelsinglasyr

  Saffranskaka med apelsinglasyr. Det doftade så himla gott i köket att jag fick julkänslor. Den här kakan är saftig och god med den söta glasyren som passar så fint.  Bakar alltid med denna recept i olika bakformar, toppingar eller glasyr.      Här snålas det inte på saffranet inte! Visst är det fin färg

Läs mer »

Pumpakaka

  Jag bakade en pumpakaka. En pumpakaka med mandarin cheese frosting och valnötter. Lite annorlunda men ganska likt morotskakan som jag brukar baka ganska ofta. En mycket lyckad höstig kaka, saftig i konsistensen, härlig crunch av valnötterna och söta syrliga frostingen. Blir riktigt festligt också när man garnerar så här.  Visst låter det frestande!?  

Läs mer »

En fruktkrans och tre pajer

  Jag gjorde en krans, en höstlig och ätbar sådan! med höstliga svenska frukter, löv och andra rekvisita från trädgården och min skog. Vilka härliga höstdagar har vi haft, eller hur!?  Bakade även tre pajer med äpple, päron och plommon. Varför bara en när man kan baka tre?  Kryper ner i soffan med en filt

Läs mer »

Hemgjorda äppelchips

  Hemgjorda äppelchips med yoghurtdipp, gjord av grekisk yoghurt och honung. Ett bra sätt att ta vara på äpplen från årets rikliga skörd. Superlätt att fixa i tork eller baka i ugnen och smaksätta med kanel, kardemumma eller varför inte örter innan torkning.  För mig som är inte så himla förtjust i vanligt chips är

Läs mer »

Höstäppelkaka

  En vanlig hederlig äppelkaka, men med äpplen från min trädgård. Jag har tagit två olika sorters äpplen som jag tyvärr glömt namnen på 🙂 – du kan ta det du har hemma eller i trädgården. Hur lätt som helst att baka och det doftar underbart. Ibland är de enkla bakverken också de godaste och

Läs mer »

Mörk chokladpaj med björnbär

  När mörkret tränger sig på, kan en bit mörk chokladpaj lysa upp tillvaron. Det lovar jag er! Den är mäktig, mumsig, äkta och rent av gudomlig! Ni mina följare vet vad jag pratar om 😉    Jag är ju helt tokig i mörk choklad. Just denna regniga dag tar jag en extra stor bit

Läs mer »

Aprikos lavash

  Mina vackra armeniska aprikoser från mina egna träd i Armenien. Solmogna, med rosiga kinder och söta som honung. De som har färdats 5000 km med mig för att komma till mitt hem i Sverige!   Det blev god frukt lavash av dessa utsökta aprikoser. Igenkänd för er som godisrullar, godisremsor kanske? I Armenien har

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier