Kakor, gifflar & efterrätter

Rabarbertarte

  Hej på er,   våren och värmen är här men även fina rabarber. Vårens första rabarbertarte med vaniljkräm, inkokta rabarberskivor i sockerlag och pistagenötter. Jag har skapat en hel del recept men har inte haft någon med rabarber. Nu blir det fler recept på bakverk och efterrätter, så håll utkik här på bloggen. Hoppas att

Läs mer »

Pepparkaks Cheesecake

Hej på er,   en len pepparkaks cheesecake med krispig botten, garnerat med röda rubiner, pistagenötter och mina granatäppelformade pepparkakor. Den här bilden hade jag i huvudet och det blev exakt som jag ville på bild också. Smaken var också lyckad och godkänt av alla som åt. Mycket passande dessert på julbordet om ni frågar

Läs mer »

Chokladtryffel på fat

  Detta är julgodis i min smak. Mörk chokladtryffel med amaretto och apelsinsmak. Lite fiffigt att ha det i en liten djup tallrik eller skål då jag inte vill forma dem runda. Man får ta för sig med en liten sked och om man vill doppa detta i smält choklad eller toppa med sina finhackade favoritnötter. Sen skall

Läs mer »

Pepparkakor med armenisk touch

  Älskar granatäpple, denna underbara vackra frukt med intenssiva röda rubiner. Så himla gott att äta men även vacker att garnera maten med och att ha i sallader och bakverk.     Va sägs om att baka granatäppelformade pepparkakor? Visst är de söta?, mina pepparkakor med armenisk touch. Lite annorlunda som mig kanske 😉 formarna har min

Läs mer »

Mandelkakor med saffransirap och pistashnötter

  Recept ca 35 st   200 g smör 4 dl mjöl 3 dl mandelmjöl 1 msk socker 1dl mjölk 3 tsk bakpulver 2 tsk vaniljisocker   Safransirap   4 dl vatten 2 dl socker 1 påse saffran   1,5 dl pistasnötter   Gör så här   Smula smör och vetemjöl, mandelmjöl med fingrarna. Blanda i

Läs mer »

Pannacotta med havtornstäcke

  En liten burk fyllt med härliga smaker.   Söt och len pannacotta med sötsyrlig havtornstäcke. Hur låter det? det är en efterrätt i min smak och ni kommer att älska den också. Jag har använt mig av havstorn från trädgården men det finns i frysdisken i de flesta matbutiker. Havtorn är nyttigt och fyll med

Läs mer »

Mini äppelkonstbakverk

  God morgon, visst är de söta? mina små söta äppelkonstbakverk, jag älskar ju att alla ska få var sin efterrätt. Det är helt vanlig hederlig pajdeg men som jag har pysslat med bara lite mer. Det ska ju vara vackert, ni vet 😉 Det blir 6 små äppelpajer av en sats.     Recept  

Läs mer »

Apricot tart

  Hej på er,   det var inte igår.   Jag har varit i hemlandet Armenien, laddat batterierna, hämtat en massa inspiration och dessa underbar goda solmogna aprikoser. Armeniska aprikoser som är så himla goda och som ni kanske har sett på mina recept, använder jag ganska mycket av det i matlagning och bakning. Jag

Läs mer »

Vaniljtarteletter

  Grattis på alla hjärtans dag!   Älska och var rädd om varandra varje dag och inte bara idag. Dessa dagar är ju mer för kommersiella syften men kanske bra ändå för att stanna till och uppskatta varandra. Ni vet väl hur svag jag är för tarteletter och söta bakverk. Därför har ni här recept på mina vaniljtarteletter. Frasiga

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier