Kakor, gifflar & efterrätter

Pannacotta med havtornstäcke

  En liten burk fyllt med härliga smaker.   Söt och len pannacotta med sötsyrlig havtornstäcke. Hur låter det? det är en efterrätt i min smak och ni kommer att älska den också. Jag har använt mig av havstorn från trädgården men det finns i frysdisken i de flesta matbutiker. Havtorn är nyttigt och fyll med

Läs mer »

Mini äppelkonstbakverk

  God morgon, visst är de söta? mina små söta äppelkonstbakverk, jag älskar ju att alla ska få var sin efterrätt. Det är helt vanlig hederlig pajdeg men som jag har pysslat med bara lite mer. Det ska ju vara vackert, ni vet 😉 Det blir 6 små äppelpajer av en sats.     Recept  

Läs mer »

Apricot tart

  Hej på er,   det var inte igår.   Jag har varit i hemlandet Armenien, laddat batterierna, hämtat en massa inspiration och dessa underbar goda solmogna aprikoser. Armeniska aprikoser som är så himla goda och som ni kanske har sett på mina recept, använder jag ganska mycket av det i matlagning och bakning. Jag

Läs mer »

Vaniljtarteletter

  Grattis på alla hjärtans dag!   Älska och var rädd om varandra varje dag och inte bara idag. Dessa dagar är ju mer för kommersiella syften men kanske bra ändå för att stanna till och uppskatta varandra. Ni vet väl hur svag jag är för tarteletter och söta bakverk. Därför har ni här recept på mina vaniljtarteletter. Frasiga

Läs mer »

Chokladgifflar

  Ett gäng frasiga chokladgifflar av hemgjord smördeg med 70% mörk choklad och armenisk kaffe, det är kärlek det! för mig iallafall! Undrar ni över om det är värt att göra egen smördeg så svartet är ja och ja.   Det går inte jämföra med den färdiga som man köper i butik. Det tar såklart

Läs mer »

Saffrancurd och marängpaj

Len, krämig, söt och syrlig. Kombinationer som jag faller för vad gäller dessert alltså. En saffrancurd och marängpaj med intensiv gul färg och vit lena maräng. Hoppas att ni blir suktade så att ni sätter igång och bakar!   Recept   220 g mjöl 120 smör 1 dl florsocker 1 nypa salt 1 äggula   Gör

Läs mer »

Kryddiga päron

Hej på er,   kryddiga och förföriska!!! idag har jag kokat päron i kryddig lag av kanel, vaniljstång, kardemumma och saffran som ger en mycket fin färg. Doften av kryddorna av lagen som spred över hela köket gör så att man blir såhär lagom redo för julen. Saffranet är bara ett måste om ni frågar mig

Läs mer »

Dadelbollar

  Recept   400 g dadlar 100 g valnötter 1 msk cocosolja 100 g mörk choklad 70% malda valnötter, kakao   Gör så här Kärna ur dadlarna och lägg i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop med en stavmixer.  Forma till små runda bollar och rulla i kakao

Läs mer »

Ugnsbakade äpplen

  En härlig höstig efterrätt som är lättlagad och sköter sig själv i ugnen. Jag älskar färgerna och smakerna som denna fyllning har. Det doftade juvligt i köket ska ni veta, när jag tog ut dem från ugnen. Med lite lättvispad grädde så är Anna lycklig för idag i alla fall 😉     Recept

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier