Mandelkakor med saffransirap och pistashnötter

 
Recept ca 35 st
 
200 g smör
4 dl mjöl
3 dl mandelmjöl
1 msk socker
1dl mjölk
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljisocker
 
Safransirap
 
4 dl vatten
2 dl socker
1 påse saffran
 
1,5 dl pistasnötter
 
Gör så här
 
Smula smör och vetemjöl, mandelmjöl med fingrarna. Blanda i socker, vaniljsocker och bakpulver.
Häll i mjölken och arbeta till en mjuk deg.
Gör små bollar ( lika stora som drömmar ) och lägg på bakplåten. Platta till lite med handen och tryck in i mitten på varje kaka. (Det är för att få plats för nötterna efteråt )
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, max 15 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
Under tiden blandar du vatten, socker och saffran och koka ihop det tills det blir lite tjockare. Mixa pistashnötterna i en mixer.
Ta ut kakorna från ugnen, garnera med pistasnötterna i mitten på varje kaka och ringla safransirap över dem. Viktigt att ringla sirapen medans kakorna är varma.
 
De är lika goda som de ser ut på bilden, jag lovar 😉
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

5 reaktioner på ”Mandelkakor med saffransirap och pistashnötter”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *