Pannacotta med havtornstäcke

 
En liten burk fyllt med härliga smaker.
 
Söt och len pannacotta med sötsyrlig havtornstäcke. Hur låter det? det är en efterrätt i min smak och ni kommer att älska den också.
Jag har använt mig av havstorn från trädgården men det finns i frysdisken i de flesta matbutiker.
Havtorn är nyttigt och fyll med c vitamin och jag älskar den intensiva, oranga färgen. Servera gärna i små burkar för den härliga rustiga och jordnära känslan. Presentationen är viktigt!!!
 
 
Recept
 
5 dl grädde
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
 
Havtorntäcke
 
2,5 dl havtorn
1,5 msk socker
1/2 gelatinblad
havstorn för garnering
 
Gör så här
 
Blanda grädde och socker i en kastrull. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg i grädden. Koka upp allt under omröring snabbt i någon minut.
Ta kastrullen från plattan, ta ut vaniljistången, blanda och häll pannacottan i små burkar. Lämna lite plats för havtorntäcket. Stäng burkarna och låt det stå i kylskåpet minst ett par timmar.
 
Mixa havtorn med en mixer och pressa saften med en sked genom en sil.
Blanda det med sockret, värm upp det lite på spisen i en liten kastrull och tillsätt sedan blottlagda gelatinbladet. Låt det svalna lite och häll över panacottan. Låt det svalna och lägg i kylskapet.
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

5 reaktioner på ”Pannacotta med havtornstäcke”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *