Hej på er,
en len pepparkaks cheesecake med krispig botten, garnerat med röda rubiner, pistagenötter och mina granatäppelformade pepparkakor.
Den här bilden hade jag i huvudet och det blev exakt som jag ville på bild också. Smaken var också lyckad och godkänt av alla som åt.
Mycket passande dessert på julbordet om ni frågar mig!
Jag har garnerat med kakopulver, granatäppelkärnor och pistagenötter. På det ringrar jag melasis/sirap. Älskar både smak och färgkombinationen. Granatäppelformarna har vi gjort själva men har man tålamod så kan man skära och forma med en vass kniv. Annars kan man ta andra pepparkakor istället.
Recept Botten
75 g smör
150 g pepparkakor
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen nejlika
Fyllning
500 g mascarpone ost
5 dl grädde
1,5 dl socker
1 st vaniljstång
Garnering
1.5 tsk kakaopulver
1 dl granatäppelkärnor
1/2 dl grovhachade osaltade pistagenötter
granatäppelmelasis
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Mixa det med kexen i en matberedare med kanelen och nejlikan. Tryck ut i en form med en löstagbar kant, ca 20 eller 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 5-6 minuter.
Ta ut och låt det svalna. Under tiden skapa ur vanilji från vaniljistången och vispa med osten och sockret. Vispa grädden lätt och vänd försiktigt ner den i ostblandningen och rör om. Häll smeten i formen och låt det stå i frysen för att stelna i ett par timmar.
Ta ut kakan ett par timmar innan servering. Sikta kakaopulver över hela kakan, garnerna runtom med pistagenötter och granatäppelkärnor.
Glöm inte melasis 😉
2 reaktioner på ”Pepparkaks Cheesecake”
Vilken vacker kreation!! Såg jättegod ut också 🙂 måste helt klart testas någon gång
Hej och tack så mycket. Ganska lätt att gör så testa gärna. /Anna