Kakor, gifflar & efterrätter

Vininkokta höstliga frukter

  Vininkokta svenska päron och plommon, björnbär från trädgården. Ta vara på säsongens svenska fina frukter. En riktig höstlig, god och enkel efterrätt som puttrar sakta på spisen medans man njuter av middagen. För er som inte vill ha med vin så går det utmärkt att använda alkoholfritt vin eller cider, men jag tycker att

Läs mer »

Mörk chokladmousse med körsbär

  Mäktig, maffig och intensiv mörk chokladmousse med körsbär. En mäktig liten bomb i elegant format om jag får säga det själv. Exakt så, annan beskrivning finns ju inte. Förutom att den är skitgod och lätt att göra så serverar du på direkten, inga flera timmars väntande i kylen.     Känns lite höstigt nu

Läs mer »

Mörk chokladkaka med chokladganache

  En mörk chokladkaka är allt jag behöver då och då. Svårt att motstå om ni frågar mig. Både intensiv i smaken och i färgen och som sedan toppas med olika söta och sura bär. Det är ett sätt att förlänga sommaren om ni frågar mig.       Just denna chokladkaka är mycket poppis

Läs mer »

Aprikosglass med mynta

  Apricot girl, Apricot Lady eller Aprikos Anna! Kärt barn har många namn. Alla passar mig då jag verkligen är besatt av aprikoser 🙂   Nu har jag gjort aprikosglass med mynta, lagom sött och krämig och dessutom en härlig smakkombo.     Ett mycket enkelt recept som görs utan glassmaskin och är färdig att äta efter ett

Läs mer »

Aprikoskaka med timjan, valnötter och mascarponekräm

  Hej på er,   Jag såg dessa underbara fina aprikoser med rödrosiga kinder och kunde inte låta bli att köpa. Jag är ju så förtjust i aprikoser och blir alldrig trött på att baka med dem, fota dem eller äta dem för den delen.   Dessa är spanska aprikoser, inte lika goda som armeniska men vackra på

Läs mer »

Vitchokladpannacotta med rabarberkompott

  Hej på er,   får man sukta er med dessa supersmarriga dessert? Den lena vitchoklatpannacottan med lite sötsurlig rabarberkompott och krossade pistagenötter. En riktig lätt och härlig dessert tycker jag.     Visst är det vackra färger också? det ska vara vackert för ögat 🙂     Pannacotta   5 dl grädde 100 g

Läs mer »

Rabarbertarte

  Hej på er,   våren och värmen är här men även fina rabarber. Vårens första rabarbertarte med vaniljkräm, inkokta rabarberskivor i sockerlag och pistagenötter. Jag har skapat en hel del recept men har inte haft någon med rabarber. Nu blir det fler recept på bakverk och efterrätter, så håll utkik här på bloggen. Hoppas att

Läs mer »

Pepparkaks Cheesecake

Hej på er,   en len pepparkaks cheesecake med krispig botten, garnerat med röda rubiner, pistagenötter och mina granatäppelformade pepparkakor. Den här bilden hade jag i huvudet och det blev exakt som jag ville på bild också. Smaken var också lyckad och godkänt av alla som åt. Mycket passande dessert på julbordet om ni frågar

Läs mer »

Chokladtryffel på fat

  Detta är julgodis i min smak. Mörk chokladtryffel med amaretto och apelsinsmak. Lite fiffigt att ha det i en liten djup tallrik eller skål då jag inte vill forma dem runda. Man får ta för sig med en liten sked och om man vill doppa detta i smält choklad eller toppa med sina finhackade favoritnötter. Sen skall

Läs mer »

Pepparkakor med armenisk touch

  Älskar granatäpple, denna underbara vackra frukt med intenssiva röda rubiner. Så himla gott att äta men även vacker att garnera maten med och att ha i sallader och bakverk.     Va sägs om att baka granatäppelformade pepparkakor? Visst är de söta?, mina pepparkakor med armenisk touch. Lite annorlunda som mig kanske 😉 formarna har min

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier