Saffranskaka

 
Världens dyraste krydda och enklaste kaka till jul. Ingen jul utan riktig bakning med saffran. 

En mycket härligt krydda i både färg och smak. Den intensiva gula färgen, som passar både i bakning och matlagning, är verkligen guld värd. 
 

 
Doften av denna kaka spred sig i hela huset och gav mig genast julkänsla. 
 
 
Tar fram mina gamla tallrikar 🙂
 
 
Recept
 
2 ägg
3 dl socker
200 g smör
1,5 dl mjölk
0,5 g saffran
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljisocker
3 dl grädde till garnering
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en bakform i 24 cm i diameter.
Smält smöret och häll i mjölken. Stöt saffranet med lite socker i en mortel och häll i mjölkbandningen.  
Vispa ihop ägg och socker fluffigt, blanda ihop alla torra ingredienser och häll i smeten med smöret och mjölken.
Blanda försiktig till en klumpfri smet, häll i formen och grädda nedre delen av ugnen i ca 35- 40 minuter.
 
Ta ut kakan och låt den svalna. Vispa grädden med lite florsocker och spritsa på kakan.
 
Mums 🙂
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *