Kakor, gifflar & efterrätter

Påskens tårta

  Påskens tårta med saftiga morotsbottnar & söt-syrlig Cream Cheese frosting. Garnerat med vårens blommar och chokladpåskägg. Jag är ingen tårtexpert men när jag bakar så ska det vara högt, med massor av tårtbottnar och rikligt med kräm. Maffigt och gott annars får det vara! och den här är god kan jag lova 😉 Vill

Läs mer »

Black bean brownies med avocado frosting

  Black bean brownies med avocado frosting som jag bara var tvungen att prova baka. Lättbakat, luftigt med en silkeslen topping som bara smälter i munnen på en….. Det bästa är ju att denna läckerbit är nyttig och det gör också att man njuter lite extra med gott samvete ( ska jag säga 😉 –

Läs mer »

Semlor

  Härliga fina semlor!  Inget slår hemgjorda, härliga små och söta semlor.  Med året har man kommit på så många olika varianter på semlor med min absoluta favorit är den vanliga hederliga semlan. Jag älskar semlor med hemgjord mandelmassa toppad med len och fluffig vispad grädde. Hatten på och pudrat lätt med florsocker. Vackra är

Läs mer »

Saffranskaka

  Världens dyraste krydda och enklaste kaka till jul. Ingen jul utan riktig bakning med saffran.  En mycket härligt krydda i både färg och smak. Den intensiva gula färgen, som passar både i bakning och matlagning, är verkligen guld värd.      Doften av denna kaka spred sig i hela huset och gav mig genast

Läs mer »

Saffranspannacotta

  Saffranspannacotta med pistagenötter och röda rubiner samt lite utsmyckning från trädgården och helgens efterrätt är räddad!  Guldigt, lyxigt och väldigt passande just nu om ni frågar mig!  Har haft saffran och bakning i tankarna i flera dagar nu, så det kommer fler recept på det temat snart. Hoppas att ni blir inspirerade 🙂  

Läs mer »

Brownies med röd vin

  Brownies med röd vin. En mäktig dröm chokladkaka som har allt, då menar jag verkligen allt som jag bara älskar. Denna kombination med chokladganagche och jag faller. Så himla svag för såna frestelser. Garnerar varje bit av dessa lagom söta brownies med färska fikonskivor. Älskar denna smakkombo med färska fikon och chokladen. För att

Läs mer »

Galette med päron och sharon

  En galette med päron, sharon och mogna björnbär från trädgården. Höstligare än så blir det inte om ni frågar mig.  En så härlig kombination både i smak och färg som ju är mycket viktigt för helhetsupplevelsen. Det heter ju att man äter med ögonen! Just nu hittar man fina sharon i butikerna något som

Läs mer »

Vininkokta höstliga frukter

  Vininkokta svenska päron och plommon, björnbär från trädgården. Ta vara på säsongens svenska fina frukter. En riktig höstlig, god och enkel efterrätt som puttrar sakta på spisen medans man njuter av middagen. För er som inte vill ha med vin så går det utmärkt att använda alkoholfritt vin eller cider, men jag tycker att

Läs mer »

Mörk chokladmousse med körsbär

  Mäktig, maffig och intensiv mörk chokladmousse med körsbär. En mäktig liten bomb i elegant format om jag får säga det själv. Exakt så, annan beskrivning finns ju inte. Förutom att den är skitgod och lätt att göra så serverar du på direkten, inga flera timmars väntande i kylen.     Känns lite höstigt nu

Läs mer »

Mörk chokladkaka med chokladganache

  En mörk chokladkaka är allt jag behöver då och då. Svårt att motstå om ni frågar mig. Både intensiv i smaken och i färgen och som sedan toppas med olika söta och sura bär. Det är ett sätt att förlänga sommaren om ni frågar mig.       Just denna chokladkaka är mycket poppis

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier