Påskens tårta

 
Påskens tårta med saftiga morotsbottnar & söt-syrlig Cream Cheese frosting. Garnerat med vårens blommar och chokladpåskägg.
Jag är ingen tårtexpert men när jag bakar så ska det vara högt, med massor av tårtbottnar och rikligt med kräm.
Maffigt och gott annars får det vara! och den här är god kan jag lova 😉
Vill du inte göra en tårta så går det bra att ta dubbel sats och baka i långpanna. Det går bra att frysa in och tinar ganska snabbt för oväntat besök.
 
 
Jag garnerar tårtbitarna även med chokladpåskägg för annu mer påskkänsla.
 
 
Släpp loss fantasin och dekorera tårtan med vilka blommor ni vill. Det är inte ätbara blommor så plocka bort det innan ni äter 🙂
 
 
Recept
 
2 ägg
2 dl strösocker
 
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl matolja
3 dl rivna morötter
 
Frosting
 
400 g Philadelphia
3,5 dl florsocker
200 g smör
2 tsk vaniljsocker
3 msk lime eller citronsaft
 
Till garnering
 
Blommor och chokladpåskägg (Anton Berg) 
 
Gör så här
 
Vispa ägg och socker ihop tills det blir riktig fluffigt. Blanda alla torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Tillsätt olja, morötter och blanda till en smet.
Fördela smeten i två runda formar med 18 cm i diameter. Grädda ca 20 min.
Baka bottnarna dagen innan eller frys in tårtbottnarna i någon timme så blir det lättare att dela och smular inte lika lätt. Dela upp varje botten i två delar.
Vispa smör och florsocker tills det blir riktig vit och fluffigt, blanda i osten och vispa, smaksätt med limesaft. Fördela frostingen mellan tårtbottnarna och bygg upp tårtan. 
Garnera med blommar och chokladpåskägg. 
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

6 reaktioner på ”Påskens tårta”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *