Mörk chokladpaj med björnbär

 
När mörkret tränger sig på, kan en bit mörk chokladpaj lysa upp tillvaron. Det lovar jag er!
Den är mäktig, mumsig, äkta och rent av gudomlig!
Ni mina följare vet vad jag pratar om 😉 
 
Jag är ju helt tokig i mörk choklad. Just denna regniga dag tar jag en extra stor bit och kryper ner i soffan med en filt över mig. En bit paj och svart kaffe passar så bra ihop. Jag tittar ut över min härliga damm och ser hur regnet slår mot vattnet. Livet kan vara så gott ibland…
 
 
Nyskördade björnbär från trädgården 🙂
 
 
Tar en eller två bitar 🙂
 
 
 
Recept pajdeg

100 g smör
1 msk kakaopulver
2,5 dl mjöl
1,5 msk vatten

Recept
 
250 g mörk choklad (60-70%)
2 dl grädde
1 tsk smör
1 äggula
 
Gör så här
 
Smula ner smöret i en bunke med mjölet och kakao, häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Knåda inte degen. Kavla ut degen tunt och klä en pajform på 20 cm i diameter, skär kanterna med en kniv. Lägg formen i frysen en stund innan gräddningen då håller pajen sin form bättre. Ta ut formen från frysen och grädda mitt i ugnen, 220 grader i ca 15 minuter. Ta ut och låt det svalna.

Finhacka chokladen, koka grädden och häll över chokladen. Tillsätt äggulan och smöret, rör om till en smidig kräm. Häll över i pajskalen och låt det stelna i rumstemperatur eller i kylen i någon timme.
Servera med björnbär.
 
 

 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

4 reaktioner på ”Mörk chokladpaj med björnbär”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *