När mörkret tränger sig på, kan en bit mörk chokladpaj lysa upp tillvaron. Det lovar jag er!
Den är mäktig, mumsig, äkta och rent av gudomlig!
Ni mina följare vet vad jag pratar om 😉
Jag är ju helt tokig i mörk choklad. Just denna regniga dag tar jag en extra stor bit och kryper ner i soffan med en filt över mig. En bit paj och svart kaffe passar så bra ihop. Jag tittar ut över min härliga damm och ser hur regnet slår mot vattnet. Livet kan vara så gott ibland…
Nyskördade björnbär från trädgården 🙂
Tar en eller två bitar 🙂
Recept pajdeg
100 g smör
1 msk kakaopulver
2,5 dl mjöl
1,5 msk vatten
Recept
250 g mörk choklad (60-70%)
2 dl grädde
1 tsk smör
1 äggula
Gör så här
Smula ner smöret i en bunke med mjölet och kakao, häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Knåda inte degen. Kavla ut degen tunt och klä en pajform på 20 cm i diameter, skär kanterna med en kniv. Lägg formen i frysen en stund innan gräddningen då håller pajen sin form bättre. Ta ut formen från frysen och grädda mitt i ugnen, 220 grader i ca 15 minuter. Ta ut och låt det svalna.
Finhacka chokladen, koka grädden och häll över chokladen. Tillsätt äggulan och smöret, rör om till en smidig kräm. Häll över i pajskalen och låt det stelna i rumstemperatur eller i kylen i någon timme.
Servera med björnbär.
4 reaktioner på ”Mörk chokladpaj med björnbär”
Men Gud sa gott det ser ut. Ska testa i helgen, har frysen full med bar.
Hej Maria,
mycket god för choklad älskare 🙂 det går bra att ha det också.
Lycka till/Anna
It looks amazing and tests wonderful.
Thank you dear Sophia 🙂