Marängtårta

 
En luftig och härlig marängtårta till en varm sommardag! Lite som vita, svävande moln på sommaren!
En av mina favorittårtor just på sommaren som toppas med svenska jordgubbar och blommor såklart. Passar perfekt att fixa när man har många gäster. Har du inte hunnit planera eller har ont om tid så är det en perfekt efterrätt. Själv hinner jag inte njuta av dessa regniga dagar hemma i Sverige (lite ironi…hahaha) då jag ligger i en hängmatta under mina aprikosträd i min egen trädgård i Armenien. Min äkta hälft köpte ett sommarställe som han också renoverat sista två åren och först nu kan vi njuta av huset. Kanske kommer en marängtårta snart med aprikostopping…
 
 
Hittade lite smultron också från trädgården och mina vackra prästkragar som finns i hela trädgården.
 
 
Recept
 
5 äggvitor
3 dl socker
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk maizena
 
Topping
 
3 dl grädde
1 dl florsocker
3 msk jordgubbssylt
500 g jordgubbar
 

Gör så här

Sätt ugnen på 120 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret långsamt och vispa hela tiden.
Häll i sedan vinägern och vispa en stund till. Häll i sist maizenan och blanda försiktig. Rita en form på 20 x 30 på ett bakpapper och fördela marängsmeten med en matsked. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt marängerna kallna helt på ett galler efteråt. Garnera tårtan med vispad grädde, jordgubbssylt, jordgubbar och sommarblommor. 
 
 
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

6 reaktioner på ”Marängtårta”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *