Vininkokta höstliga frukter

 
Vininkokta svenska päron och plommon, björnbär från trädgården. Ta vara på säsongens svenska fina frukter. En riktig höstlig, god och enkel efterrätt som puttrar sakta på spisen medans man njuter av middagen.
För er som inte vill ha med vin så går det utmärkt att använda alkoholfritt vin eller cider, men jag tycker att vinet ger den lilla extra stingen…
 

 
Visst är det vackra färger, björnbären är från min trädgård 🙂
 
 
Recept
 
4 st. små fasta päron
3 hårda plommon
4 dl vatten
2 dl vitt vin
3 dl rörsocker
2 msk citronsaft
2 st. vaniljstänger
 
Gör så här
 
Börja koka vatten, vinet, socker och citronsaft i en kastrull. Dela vaniljistängerna på längden och skrapa ur fröna i lagen. Lägg ner stängerna också och låt det koka vidare. Skala päronen och skär på mitten men låt skaftet vara kvar, dela plommonen. Lägg frukhalvorna i lagen och låt det småputtra tills de blivit mjuka. Prova med en sticka. Kolla då och då för det går ganska snabbt och plötsligt är de för mjuka. Det får inte koka sönder.
Ta upp frukthalvorna när de är färdigkokta och forstätt att koka lagen tills det blir lite tjockare. 
 
Servera ljummet med vaniljglass, kvarg,vitchokladmousse eller mascarponekräm beroende på vad du har hemma. Ringla generöst med sirapen över härligheten innan servering.
 
 
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *