Syltkakor

 
Jag har bakat syltkakor. Syltkakor med stil får det heta denna gång. Bakar dessa väldigt sällan men när jag bakar så försvinner de ganska snabbt.   För att få den stiliga kakformen så har jag bakat kakorna i minimuffinsform och pressat med citronpress för den fina formens skull. Inspirationen kommer från bloggkollegan Diadonna. 
Kakorna fyller jag med hemgjorda marmelader. Dessa blev med aprikos och plommonmarmelad från mina trädgårdar. Ja jag äger två 😉
 
 
Recept 24 st
 
180 g smör
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
4 dl mjöl
 
Fyllning 
 
2 msk aprikosmarmelad 
2 msk plommonmarmelad
 
Gör så här
 
Skär smöret i tärningar, häll i matberedaren med resten av ingredienserna och mixa snabbt ihop till en deg. Gör en stor boll, plasta in degen och låt den vila i kylen i en stund. Det blir lättare att forma då. Gör små bollar, lägg i bakformen och pressa med citronpressen i varje kaka. Fyll kakorna med marmelad och baka mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Ta ut formen från ugnen och låt den svalna en stund så att det blir lättare att ta ut kakorna.
 
 

 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *