![](https://www.kitchenofanna.se/wp-content/uploads/2018/11/saffransbundt3_5bf874c49606ee594a41d0da.jpg)
Saffranskaka med apelsinglasyr. Det doftade så himla gott i köket att jag fick julkänslor. Den här kakan är saftig och god med den söta glasyren som passar så fint.
Bakar alltid med denna recept i olika bakformar, toppingar eller glasyr.
![](https://www.kitchenofanna.se/wp-content/uploads/2018/11/saffransbundt4_5bf874f0e087c315924fb411.jpg)
Här snålas det inte på saffranet inte!
Visst är det fin färg på kakan?
![](https://www.kitchenofanna.se/wp-content/uploads/2018/11/saffranbundt5_5bf875f7ddf2b302e1afd0a8.jpg)
Recept
2 ägg
3 dl socker
200 g smör
1,5 dl mjölk
1 g saffran
1 msk konjak
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Glasyr
1,5 dl florsocker
1-2 msk pressad apelsinsaft
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform i 24 cm i diameter.
Smält smöret och häll i mjölken. Stöt saffranet med lite socker och konjak i en mortel, häll i mjölkbandningen.
Vispa ihop ägg och socker fluffigt, blanda ihop alla torra ingredienser och häll i smeten med smöret och mjölken.
Blanda försiktig till en klumpfri smet, häll i en sockerkaksform och grädda nedre delen av ugnen i ca 35- 40 minuter.
Låt kakan kallna, blanda ihop florsocker och apelsinsaft till en glasyr och ringla över kakan.