Pumpakaka

 
Jag bakade en pumpakaka. En pumpakaka med mandarin cheese frosting och valnötter. Lite annorlunda men ganska likt morotskakan som jag brukar baka ganska ofta. En mycket lyckad höstig kaka, saftig i konsistensen, härlig crunch av valnötterna och söta syrliga frostingen. Blir riktigt festligt också när man garnerar så här. 
Visst låter det frestande!?
 
 
Recept
 
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl matolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl riven pumpa
1 dl mixade valnötter
3 dl vetemjöl
 
Frosting
 
200 g Philadelphia
100 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk mandarinsaft
 
Till garnering
 
Valnötter
 
Gör så här
 
Vispa ägg och socker ihop tills det blir riktig fluffigt. Blanda alla torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Tillsätt olja, pumpa och blanda till en smet.
Häll smeten i en smord bakform på 21×25 cm i diameter och grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 35 min eller tills det känns fast när du rör på den.
Vispa smör och florsocker tills det blir riktig vit och fluffigt, blanda i osten, mandarinsaft och vispa.
Bre frostingen på kakan och runtom. Gör rutmönster på kakan och garnera med valnötter. 
 
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *