En enkel kaka med björnbär från trädgården. En mjuk och härlig kaka som jag har bakat i en gammal keramikform, köpt på loppis.
Har skördat så mycket så det blev flera såna kakor till kaffet här hemma men även till kollegorna. Så tacksam för min vackra trädgård och allt som jag har odlat.
Jag kunde inte låta bli att lyxa till det lite så jag gjorde en glasyr bestående av björnbär och florsocker.
Visste blev det en fin kaka i lyxförpackning!?
Recept
3 ägg
3 dl socker
120 g smör
0,5 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
100 g färska björnbär
Glasyr
4 dl florsocker
björnbärssaft (koncentrerad)
ett par droppar citronsaft
Blanda björnbärssaft i florsockret, en tsk i taget tills du får en trögflytande konsistens.
Gör så här
Vispa ägg och socker fluffigt i ca 5 min. Smält smöret och häll i smeten med resten av ingredienserna. Blanda ihop försiktigt till en slät smet. Häll i hälften av smeten i smord och broad form, lägg i bären i mitten och häll över resten av smeten.
Grädda nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna. Häll över glasyren och njut…