Crostata Di Marmelatta

Crostata Di Marmelatta är namnet på denna enkla och goda italienska paj. En av mina favorit pajer när jag fikade i Italien. Särskilt den med aprikosmarmelad. Jag och aprikoser som ni vet 😉
Min paj blev lika god om (inte godare…) då jag bakade min paj med marmelad av armeniska aprikoser.
Här kommer min variant på pajen. Låt pajen svalna innan du skär i den. Jag gjorde inte det då jag var liiite otålig…

 

Pajdeg

220g mjöl
120g smör
1 dl florsocker
1 äggula
en nypa salt

 

Fyllning

1,5 dl aprikosmarmelad

Gör så här
 
Häll alla ingredienser i matberedaren och mixa ihop till en deg. Forma degen till en boll och platta till.
Täck med plastfolie och låt degen vila i kylen i någon timme.
Kavla ut degen tunt och klä en pajform på 20 cm i diameter med hjälp av en kavel. Skär kanterna med en kniv och spara degen som är kvar.
Fördela marmeladen i pajformen, sporra ut ca 1 cm breda remsor från resten av pajdegen och placera i ett rutmönster över pajen.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Låt pajen svalna innan du skär i den.
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *