Allmänt

De är här – skogens guld

    Nu är de här! skogens guld, underbara och goda kantareller. I helgen var jag ute i skogen och plockade, kan även säga att det blir kantarellår i år. Regnet har gjort nytta och det finns hur mycket kantareller som helst i skogen, så ut och plocka!   För mig som älskar att vara

Läs mer »

Surdegsbaguetter och färskost

  Krispiga surdegsbagetter som tog mig över 20 timmar att baka, med färskost till det är ju så himla gott. Det här med brödbakning kommer jag aldrig att tröttna på. Bröd, ost, lite tomater och färska örter så har jag mat på en sommardag och njuter sittande på min gräsmatta. Förlåt jag glömde vin som kan vara

Läs mer »

Äppelkaka med lime-ricotta kräm

    Idag blev det en äppelkaka. Det är det bästa jag vet, att bara stå i köket och baka något gott för sedan ta fina bilder och ge mina recept till mina kära läsare. Det kanske låter lite konstig för er men för mig är det riktig terapi att baka eller laga mat. Jag njuter verkligen av det och

Läs mer »

Små pajer med jordgubbsfyllning och hemgjord vanniljsås

  Här kommer mina små pajer som jag har bakat för dagens fikastund här hemma. Jag har bakat små söta pajer med jordgubbsfyllning som egentligen skulle innehålla även rabarber men mina rabarber har inte blivit så stora ännu. Jag älskar pajer för att de är ganska lätta att göra och tillhör sommaren på något sätt. Nu

Läs mer »

Surdegskanelbullar, vad annars?

  Jag bakar bullar ganska ofta med olika fyllningar. Ibland även kanelbullar. Vem gillar inte kanelbullar? Nu har jag bakat surdegskanelbullar. Först var jag skeptisk på om de skulle jäsas eller inte men det gjorde det och bullarna blev helt fantastiska! Så lätta och saftiga. Jag och alla andra som åt tyckte att de var de godaste

Läs mer »

Mera surgdegsbröd

Det har blivit en tradition att baka surdegsbröd hemma hos mig. Var tredje dag så har vi fina limpor hemma. Barnen tycker om det och gubben är också nöjd. Själv blir jag mycket stolt varje gång jag tar ut dem från ugnen. Samma recept som durum pave. Mitt eget surdegsbröd som innehåller bara vatten, mjöl och salt, bättre

Läs mer »

Bröd med stort B

Titta vad jag har bakat. Jag har verkligen lyckats den här gången. Det känns som att jag har fattat hur det ska gå till. Jag menar från början till slut. Allt ska vara rätthela vägen, från surdegen som står och bubblar tills man har första tuggan i munnen. Det här gången var surdegen verkligen min kompis

Läs mer »

Om mig

  Hej,   jag heter Anna Demirian och är född 1977 i Yerevan, Armenien.   När jag var 19 år fann kärleken mig och jag flyttade till Sverige, mitt nya hemland   Redan som liten flicka hade jag ett stort matintresse och jag var nästan alltid i köket och hjälpte till. Min farmor är en stor inspirationskälla

Läs mer »

Kontakta mig

Har du frågar, önskemål, eller vill starta ett samarbete med mig så är det fritt fram att maila så svarar jag så snabbt jag har möjlighet till det. Email: kitchenofanna@gmail.com

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier