Allmänt

Lammfärsspett

Hembakat lavash med lammfärsspett på örtbädd med färska örter och lök. Underbar god lammfärsspett som ska omfamnas med lavash och härliga smårätter. Med grillade grönsaker, sallad och fetaost och färska örter. Ni hör ju hur gott det låter! Recept 4 pers. 500 g lammfärs 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 0,5 dl ströbröd 1 tsk

Läs mer »

Sommarmat

  Tre snabba sommarrätter som går att fixa till middag eller när du vill att ska gå snabbt. Äntligen går det att köpa goda vattenmelon och svenska jordgubbar också. Då är sommaren här och vi hoppas på varma och sköna sommardagar med massor av sol.  Vattenmelonsallad med fetaost och färska örter som jag bara älskar. 

Läs mer »

Surdegsbrödsmacka

  En lyxig macka av en jätte surdegsbrödsskiva, hembakat, spröda sparris, prosciutto och pocherat ägg. Ni vet väl att de godaste mackorna gör man på surdegsbröd! Jag bakar ju så mycket surdegsbröd så det är ett perfekt sätt att fixa något snabbt och otrolig gott på en kvart. En härlig macka med vårens primörer.  

Läs mer »

Osttallrik

  Ost, aprokosjam, surdegsbröd – kan ni känna smaken? Osttallrik med italiensk ricotta ost, hemgjord aprokosmarmelad och hembakat surdegsbröd i gryta. Så simpelt och en så härlig combo. Hur härligt är det inte att öppna denna burk hemgjorda aprikoser mitt i vintern!? Doften och smaken av sommaren mitt i den kalla vintern är en räddare

Läs mer »

Finalist i matbloggspriset ”Folkets val” 2017

  Det är helt otroligt att jag för andra året i rad tagit mig till final i matbloggsprisets ”Folkets val”. Det är såklart en stor ära och jag är så himla glad då det ju är folkets röster som är avgörande i denna kategori. Jag är en av 10 duktiga finalister som eftersträvar titeln ”Folkets

Läs mer »

Räkmacka

Härliga räkmackor på grillade surdegsbrödsskivor. Visst låter det gott!!! Lite uppvärmning eller tilltugg heter det kanske? tills maten är färdig grillad. Brödskivorna toppar jag med handskalade räkor, hemgjord majo, färsk pepparot, citronsaft och dill såklart.   Gör man en sådan räkröra så gäller det att inte snåla och köra med fettsnåla produkter eller färdig majonnäs. Det

Läs mer »

Aptitretare

  Det här är den bästa aptitretaren för mig. Lite uppvärmning innan maten är klar, typisk armenisk också för den delen. Matbordet dukas alltid med en massa små kalla rätter som armenisk ost, färska örter, oliver, ttu (inlagda grönsaker) mm. Det är som tapas eller meze innan varmrätterna alltså. Bröd och armenisk lavash (tunnbröd) är ett

Läs mer »

De är här – skogens guld

    Nu är de här! skogens guld, underbara och goda kantareller. I helgen var jag ute i skogen och plockade, kan även säga att det blir kantarellår i år. Regnet har gjort nytta och det finns hur mycket kantareller som helst i skogen, så ut och plocka!   För mig som älskar att vara

Läs mer »

Surdegsbaguetter och färskost

  Krispiga surdegsbagetter som tog mig över 20 timmar att baka, med färskost till det är ju så himla gott. Det här med brödbakning kommer jag aldrig att tröttna på. Bröd, ost, lite tomater och färska örter så har jag mat på en sommardag och njuter sittande på min gräsmatta. Förlåt jag glömde vin som kan vara

Läs mer »

Äppelkaka med lime-ricotta kräm

    Idag blev det en äppelkaka. Det är det bästa jag vet, att bara stå i köket och baka något gott för sedan ta fina bilder och ge mina recept till mina kära läsare. Det kanske låter lite konstig för er men för mig är det riktig terapi att baka eller laga mat. Jag njuter verkligen av det och

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier