Äppeltart

 

Här har ni det!
Min ”Sirun” äppeltart. Sirun betyder vacker på armeniska. En mycket enkel och vacker tart om ni frågar mig. Passar lika mycket att baka mitt i vintern som på sommaren. Jag har förvarat mina fina äpplen från trädgården i förrådet inför vintern. Snart blir det bakning igen.
Vi har fem olika äppelträd i trädgården och alla har fina frukter. Riktigt rosa utanpå och ljusrosa inuti som ni ser.
Jag serverar min tart med färsostkräm med vanilj denna gång.

 

Recept

220 g mjöl
120 smör
1 dl florsocker
1 nypa salt
1 äggula

 

Fyllning

3 stora äpplen
3 msk aprikosmarmelad

 

 

Gör så här

Häll i alla ingredienser till degen i matberedaren och och blanda ihop till en smidig deg. Täck degen med plastfolie och låt den ligga ca 2 timmar i kylskåp.
Kavla ut degen till en tunt platta i ca 30 cm i diameter. Jag använder alltid lite potatismjöl när jag kavlar. Håller degen torr och fastnar ej. Bre på aprikosmarmeladen på förutom 3 cm på kanterna. Placera tunt skivade äppelskivorna som en cirkel och vik in kanterna. Pensla kanterna med äggula och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter i 170 grader.
Ta ut pajerna från ugnen och låt dem svalna.
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *